h

Nieuws uit 2011

14 december 2011

SP opent meldpunt OV Chip


Aangezien er nog al wat klachten over de OV Chipkaart bij ons binnenkomen ( te duur, lastig in gebruik, etc.), heeft de SP statenfractie besloten om op deze site een meldpunt rond de OV Chipkaart te openen. Het is de bedoeling om van de verzamelde klachten een zwartboek te maken en te kijken hoe we als provincie kunnen zorgen voor een betere OV-Chipkaart.

Lees verder
14 december 2011

Nico Heijmans blijft aan als SP-voorman

Door Ron Lodewijks. Eerder gepubliceerd in het Brabants Dagblag van dinsdag 13 december 2011
De Brabantse SP-voorman Nico Heijmans kreeg gisterenavond het unanieme vertrouwen van zijn zeven fractiegenoten. De schaarden zich opnieuw onverkort achter het bestuursakkoord met CDA en VVD. "We gaan intern stevig met elkaar in gesprek"

Lees verder
13 december 2011

Geen megastallen maar eerlijke verdeling en burgers beslissen mee

Jarenlang verwelkomde het Brabantse provinciebestuur met open armen steeds meer vee, steeds grotere boerenbedrijven, steeds meer verkeer, stank, andere overlast en gezondheidsproblemen voor mens en dier. Brabant was het mekka van de intensieve voedselproductie. Dat is nu afgelopen. Afgelopen vrijdag debatteerden Provinciale Staten over het voorstel van Gedeputeerde Staten voor een andere koers voor het Brabantse platteland. Hieronder de bijdrage aan het debat van woordvoerder Veerle Slegers namens de SP-fractie.

Lees verder
12 december 2011

SP Tweede-KamerlidBashir: ‘Maak infrastructuur A27 geschikt voor spoorlijn’

SP-Kamerlid Farshad Bashir wil dat minister Schultz bij het verbreden van A27 rekening houdt met de mogelijkheid om later een directe spoorlijn te kunnen aanleggen tussen Breda en Utrecht. Volgens Bashir is een extra investering nu verstandig omdat een spoorlijn op dit traject in de toekomst zeer gewenst is. Bashir: ‘Houd bij het verbreden van A27 nu alvast goed rekening met de komst van een spoorlijn want daarmee bespaar je in de toekomst honderden miljoenen.’

Lees verder
16 november 2011

SP stemt toch in met renovatie van het provinciehuis.

Op het eerste oog lijkt het nogal wat: 33 miljoen euro voor een verbouwing van het provinciehuis, zeker in deze tijd waarin geld steeds krapper wordt en er overal wordt bezuinigd.
Na het afwegen van alle voor- en nadelen is de SP echter tot de conclusie gekomen dat het om een verantwoorde uitgave gaat.

Lees verder
9 november 2011

Provinciaal geld voor Nederlands Kamerkoor?

Vandaag was het nieuws te lezen dat het Nederlands Kamerkoor mogelijk naar Eindhoven verhuist. Zowel de gemeente Eindhoven als de provincie Noord-Brabant zouden overwegen financieel bij te dragen. *

Lees verder

Pagina's

U bent hier