h

Nieuws uit 2016

19 december 2016

Opinie: CDA helpt veehouders niet met misinformatie

Een opinie is een opinie. Prima. Een mening mag je hebben en moet je kunnen ventileren. Dat het CDA de Brabantse plannen voor de veehouderij niet ziet zitten kan ik ze dan ook niet kwalijk nemen. Wat ik ze echter wél kwalijk neem is dat ze een stuk tekst schrijven dat bol staat van feitelijke onwaarheden. Dat heeft niks te maken met een mening ventileren, maar met het bewust creëren van ruis. En de provincie is dan oneerlijk?

Lees verder
2 december 2016

SP: Lef tonen in landbouwdossier

Hieronder de tekst zoals uitgesproken door SP Statenlid Maarten Everling bij de themavergadering over de transitie in de landbouw vandaag.

Voorzitter,

Inleiding
Laat ik beginnen te zeggen dat de plannen zoals ze er nu liggen getuigen van enorme lef. Zowel vriend als vijand zal dit niet kunnen ontkennen. Als SP’er hou ik hier wel van. Het lef hebben zaken echt aan te pakken.

Lees verder
29 november 2016

Statenfractie SP stelt vragen over weerstand gemeente en bewoners Oss met betrekking tot de komst van mestbewerker

Recent is bekend geworden dat de gemeente Oss alsnog bezwaar gaat maken tegen de komst van de mestbewerkingsinstallatie op bedrijventerrein Elzenburg[1]. Met name rond geur, verkeer en de afwezigheid van de MER heeft de gemeente kritiek. Niet alleen de gemeente heeft opmerkingen over deze zaken, maar ook buurtbewoners hebben onder andere deze zaken regelmatig aangekaart.

Lees verder
18 november 2016

Twee moties voor minder wegverkeerslawaai

De SP had voor de begrotingsbehandeling op 11 nov 2016 twee moties voorbereid, beide gericht op het terugdringen van wegverkeerslawaai.

In de eerste motie werd bepleit om in het Actieplan 2018-2023 Omgevingslawaai in principe
een plandrempel op te nemen van 63dB(A) in stedelijk gebied en 58dB(A) daarbuiten, en om in kaart te brengen wat de meerkosten daarvan zouden zijn. Het huidige Actieplan staat 65dB(A) aan de gevel toe.

In de tweede motie werd verzocht onderzoek te gaan doen naar de meerkosten en baten van zogenaamd
Gelders asfalt op locaties, die er voor aanwonenden toe doen, en of het mogelijk zou zijn recyclingsmaterialen in het asfalt op te nemen. Gelders asfalt is, naar men zegt, goed voor 3dB(A) extra stilte, is niet veel duurder
en gaat 12 tot 15 jaar mee.

Gedeputeerde Christophe van der Maat nam de moties naar de geest over.
De eerste motie was akkoord, met dien verstande dat er “onderzoek” inderdaad “onderzoek” was, op de uitkomst waarvan hij niet vooruit liep.
De tweede motie was naar de geest akkoord, met dien verstande dat de provincie breder ging zoeken dan alleen naar Gelders asfalt.

Nu partijen het ongeveer eens leken, was het niet nodig de moties in stemming te brengen.

Lees verder
18 november 2016

De provincie zoekt oplossing voor Maasveren

Willemieke Arts van de SP Statenfractie Noord-Brabant over de motie Maasveren die de SP bij de begroting heeft ingediend:

Lees verder
11 november 2016

Eerste termijn Begroting SP: Maasveren, Sociale Veerkracht, energieweiden, voedselbanken en meer

Bij de begrotingsvergadering van de Provinciale Staten complimenteerde Nico Heijmans van de SP de provincie met het voeren van een gedegen links financieel beleid. “Het geld wordt niet verjubeld, maar met zicht op de toekomst verstandig besteed en niet aan rechtse hobby’s uitgegeven.”

Natuurlijk zijn er ook zorgen: de klimaatdoelstellingen en de nul-op-de meter woningen gaan veel te lang duren. Hoe gaat het college de 1000 nul-op-de-meter woningen in Brabant in 2017 halen?

Lees verder

Pagina's

U bent hier