h

Nieuws van de afdeling

4 februari 2023

Interview voor Links in het nieuws over de Provinciale-Staten verkiezing

Foto: SP

Wat of wie heeft je geïnspireerd om de politiek in te gaan?

Dat was niemand anders dan senator Bernie Sanders himself. Zijn campagnes laten zien dat een progressief geluid zélfs in een zo conservatief en religieus land als de Verenigde Staten voet aan de grond kan krijgen. Hij laat zien hoeveel we te winnen hebben. Als het daar kan, dan kan het hier ook.

Lees verder
3 februari 2023

Maak van energie weer een nutsvoorziening!

Foto: SP

De SP wil dat energie weer een NUTSvoorziening wordt, omdat dat nu nog niet zo is, heeft de SP zelf maar de NUTSvoorziening geregeld!

Lees verder
3 februari 2023

Willemieke Arts: Plan Fellenoord is niet realistisch

Lees verder
3 februari 2023

Provinciale Staten van Noord-Brabant weigeren te praten over zeggenschap energiesector

Provinciale Staten weigerden tijdens de Statenvergadering van 3 februari een motie van SP, Lokaal Brabant en 50PLUS te bespreken met als argument dat het weliswaar om een actueel onderwerp gaat, maar er geen sprake zou zijn van urgentie. De motie vroeg aan Gedeputeerde Staten om een onderzoek te starten naar de mogelijkheden om de publieke zeggenschap over de energiesector te vergroten of zelfs te bezien of we weer naar een Provinciaal Energiebedrijf moeten.

Lees verder
3 februari 2023

Kunst & Cultuur, Sport, Erfgoed en vrije tijd verdienen meer

Lees verder
2 februari 2023

GS: verbod op loodhoudende vliegtuigbenzine

Informatie opgevraagd rond vliegvelden Seppe en Budel

De SP in Provinciale Staten van Budel had vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten (GS) van Noord-Brabant over het gebruik van loodhoudende vliegtuigbenzine in vliegtuigen met een zuigermotor. Dat zijn in praktijk kleine vliegtuigen voor recreatief en zakelijk gebruik. Het lood uit deze benzine slaat neer op de grond en nabij vliegvelden met druk recreatief en zakelijk vliegverkeer (zoals Breda International  Airport en Kempen Airport) kan dat, met name bij kinderen, tot een verhoogde loodconcentratie in het bloed leiden. De kans bestaat dat daarbij de concentratie overschreden wordt, die meestal aangehouden wordt als ondergrens voor loodvergiftiging.
GS van Noord-Brabant zijn bevoegd gezag voor deze vliegvelden.

Lees verder

Pagina's

U bent hier