h

Nieuws van de afdeling

12 november 2018

Enquete Arriva: Wilt u liever staan of dat er lijnen verdwijnen?

De SP StatenfractieNoord-Brabant is behoorlijk geschrokken van een bericht van november 2018 in het blad van reizigersvereniging Roover De Reiziger. Daarin is sprake van een enquete van Arriva onder buspassagiers in Noord-Brabant over wat nog een acceptabele tijd is dat men bij drukte in de bus moet staan. Verder wordt in de meningspeiling gesteld, dat meer bussen in de spits  om lang staan te beperken, zal leiden tot het schrappen van bussen ’s avonds en in het weekend. Er wordt  gevraagd wat de voorkeur heeft.

Lees verder
9 november 2018

Begroting Provincie: “het werk van socialisten is nooit klaar”

Foto: SP

Vandaag werd de Provinciale begroting voor 2019 besproken door de Staten. Fractievoorzitter Maarten Everling, sprak daar namens de SP-Fractie:

 “Het werk van socialisten is nooit klaar"Dit zinnetje hoorde ik ooit op een partijbijeenkomst, toen ik net politiek actief begon te worden. Op zich nog niet eens zo heel gek lang geleden, maar toch. Ik weet niet meer wie dit zei – dat kan goed onze eigen wijze oude nestor de heer Heijmans zijn geweest – maar ik weet nog wel dat ik dacht: “okay, het zal wel…”

Lees verder
9 november 2018

Nico Heijmans benoemd tot plaatsvervangend voorzitter Brabantse Staten

Foto: SP

Vanmorgen is Nico Heijmans van de SP Statenfractie benoemd tot plaatsvervangend voorzitter van de Provinciale Staten van Noord-Brabant. Dit betekent dat hij de CdK bij afwezigheid in de staten zal vervangen als voorzitter.

Lees verder
9 november 2018

Wat als onze WKO-systemen oud worden?

Foto: SP

Er liggen in Nederland veel bodemenergiesystemen (in de volksmond WKO-systemen, Warmte-Koude Opslag). Dat zijn prima systemen om energie te besparen, maar ze vragen, vanwege de bodembescherming, meer aandacht dan ze nu krijgen. Anders gaat het er net zo mee als indertijd met de ondergrondse olietanks, die met een grootschalige “Operatie  Tankslag” vele jaren later opgespoord en verwijderd moesten worden.

Lees verder
19 oktober 2018

SP wil provinciale steun voor onderzoek Q-koorts

Sinds kort loopt er een crowdfundingsactie om geld in te zamelen voor onderzoek naar Q-koorts en geneesmiddelen daarvoor, opgezet door Angela van der Pluijm, moeder van de 7-jarige Q-koortspatiëntje Emma en Carla van Mook, zelf Q-koortspatiënt. Dat onderzoek hard nodig is, staat voor de SP buiten kijf. Het is echter ontzettend jammer dat dit nu door de slachtoffers zélf opgestart moet worden.

Lees verder
5 oktober 2018

Maarten Everling kandidaat lijsttrekker SP Noord-Brabant

Foto: SP

SP-Statenlid Maarten Everling is voorgedragen als kandidaat-lijsttrekker voor de SP bij de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart 2019. Maarten is Statenlid sinds 2015 en is sinds april van dit jaar voorzitter van de SP-fractie in Noord-Brabant. Op 1 december zullen de leden de gehele kandidatenlijst definitief vaststellen op de SP regioconferentie.

Lees verder

Pagina's

U bent hier