h

Openbaar Vervoer in Brabant

8 januari 2024

Arriva kort op- en afstaptijd chauffeurs in, SP stelt vragen

Per januari 2023 is busvervoerder Arriva met een nieuwe dienstregeling gaan rijden. In deze dienstregeling is de minuut ‘opstaptijd’ en de drie minuten ‘afstaptijd’ komen te vervallen. Reden voor Oscar van Raak van de SP Statenfractie Noord-Brabant om de volgende vragen aan het College van Gedeputeerde Staten te stellen:

Lees verder
7 januari 2024

Camera's gericht op chauffeur zijn niet verdwenen na het verdwijnen van contant geld in de bus.

Bussen in Brabant zijn uitgerust met meerdere camera’s in en op de bus. Sommige van deze camera’s zijn specifiek gericht op de buschauffeur. Deze camera’s zijn – mede – geïnstalleerd met het oog op overvallen die plaatsvonden op het contant geld dat in een bus aanwezig was, om zo de veiligheid van de buschauffeur te vergroten. Met het verdwijnen van contant geld in de Brabantse bussen, zijn de camera’s gericht op de buschauffeur niet verdwenen.  Oscar van Raak van de SP Statenfractie heeft hierover de volgende vragen aan het College van Gedeputeerde Staten gesteld: Lees verder
20 oktober 2023

SP en PvdA vragen over verkoop Arriva aan Amerikaanse investeerder

Het openbaar vervoer is een basisvoorziening. Het nieuws dat Arriva verkocht wordt aan agressieve  Amerikaanse investeerder sloeg dan ook wel in als een bom. Winstmaximalisatie en laagdrempelig openbaar vervoer voor alle Brabanders gaan niet samen.  Slecht nieuws voor Brabant en slecht nieuws voor de Brabanders dus. Jimmy Dijk en Sandra Beckerman van de SP stelden hier in de Tweede-Kamer al vragen  over en Oscar van Raak stelde, samen met de PvdA de volgende vragen aan het college van Gedeputeerde Staten van Brabant:

Lees verder
13 oktober 2023

Hoe veilig is het in het Brabants OV?

Foto: SP

Veiligheid in de bus is helaas nog altijd een relevant thema. Niet alleen zijn (gewelds)incidenten heel vervelend voor reizigers, maar ook zijn ze vernietigend voor het gevoel van veiligheid van de Brabantse buschauffeurs. Recent kwam in het nieuws dat busvervoerder Arriva het heft in eigen hand neemt, en zelf boetes gaat uitdelen aan herrieschoppers. De fractie van de SP is blij dat er actief nagedacht én gehandeld wordt om de veiligheid in de bus te vergroten. Oscar van Raak van de statenfractie van de SP heeft daarom de volgende vragen gesteld aan het College van Gedeputeerde Staten:

Lees verder
17 augustus 2023

SP stelt vragen over vakantiedagen buschauffeurs

Op 17 augustus 2023 werd bekend dat buschauffeurs van de busmaatschappij Hermes van 27 augustus tot 15 oktober geen extra vrije dagen mogen opnemen wegens te kort aan personeel. Dit besluit is genomen zonder overleg met de ondernemingsraad van het bedrijf.[1] Naar aanleiding van deze berichtgeving ziet Oscar van Raak van de fractie van de SP aanleiding tot het stellen van de volgende schriftelijke vragen aan het College van Gedeputeerde Staten:

Lees verder
27 mei 2023

BBB begint slecht en stemt tegen behoud bus in Steensel

Verkiezingsbeloftes gelden niet voor iedereen. Vandaag was de eerste vergaderdag van de nieuwe Provinciale Staten van Noord-Brabant. Een debat over de uitslag van de verkiezingen hebben we niet gehad. Iedereen wist het gebrek aan vertrouwen in de Brabantse en landelijke politiek te duiden als dé reden voor de monsterzege van nieuwkomer BBB. Met zo een verkiezingswinst, van 11 zetels, zou je verwachten dat in de Brabantse politiek een frisse wind ging waaien. Uit de vergadering van vandaag bleek dat niets minder waar is.

Lees verder
10 maart 2023

Nico Heijmans bij Rondje Binnenhof over busvervoer in Brabant

Lees verder
10 maart 2023

Hoe de bus verdwijnt uit het Brabantse land………, Maar niet, als het aan de SP ligt

En weer stond er op vrijdag 3 maart een mooi aangeklede actiegroep van de Dorpsraad , ditmaal uit Steensel, een dorp in Zuid-Oost Brabant, in Den Bosch om te protesteren tegen de halvering van het aantal bussen in hun dorpskern. Het gaat om lijn 319, een verbinding die zeer intensief gebruikt wordt. En van essentieel belang is voor de hele regio. Veel mensen gebruiken de bus, omdat die een snelle en efficiënte verbinding is met Veldhoven (ASML!)  en Eindhoven. Immers de wegen lopen vol en parkeren in Eindhoven is relatief duur.

Lees verder
6 maart 2023

Veerpontjes zijn OV dus provincie moet er wat mee!

Lees verder
22 februari 2023

Teken hier voor een betere Maaslijn

Lees verder

Pagina's

U bent hier