h

Nieuws uit 2018

14 december 2018

Energieagenda vastgesteld

Nadat in mei 2016 al de aftrap was gegeven voor het
Uitvoeringsprogramma Energie, is de Energie-agenda vandaag vastgesteld door Provinciale Staten Noord-Brabant. Bij eerdere bespreking van het stuk gaf Joep van Meel al aan wat voor de SP-fractie het belangrijkst is: “De SP onderschrijft uiteraard de doelstelling om in 2030 tenminste 50% duurzame energie op te wekken en ten minste 50% reductie van broeikasgassen te realiseren. We moeten wel veel aandacht besteden aan klimaatrechtvaardigheid. Het is niet de bedoeling dat de energierekening voor huishoudens verder stijgt. Wat ons betreft geldt de vuistregel dat de vervuiler betaald.”

Lees verder
14 december 2018

“Elke reis van 1000 mijl begint met de eerste stap”

Bij de statenvergadering werd de OVvisie besproken en Willemieke Arts gaf namens de SP aan hoe de statenfractie van haar partij deze visie ziet:

"Met deze reis, waar we vandaag aan beginnen, als we deze OVvisie vandaag aannemen, weten wij nog niet precies waar we uitkomen.  We  zetten eerste stappen, maar verder kan het echt nog alle kanten uit.

Lees verder
14 december 2018

SP: Er valt wel wat te verbeteren aan de N279 Zuid

Willemieke Arts heeft bij de statenvergadering van 7 december jl de volgende tekst uitgesproken namens de SP:

Voorzitter,  Vandaag hebben we het over het Inpassingsplan voor de N279 Veghel-Asten, kortweg N279 Zuid.

Eindelijk, want aan de weg zoals hij nu functioneert, valt wel wat te verbeteren. Er is flink wat tijd en overleg gestoken in het zoeken naar een verkeersoplossing voor een aantal bekende knelpunten, zoals daar zijn: de omleiding bij Zijtaart, de ontsluiting van diverse kernen langs het tracé en de situatie bij Helmond/Dierdonk/Rijpelberg. Ook zijn bewonersavonden voor Gemert-Bakel, Helmond-Noord georganiseerd en een voortdurende info vanuit Helmond naar de Klankbordgroep met inwoners uit die wijken, die zo van elke stap in het proces tot de uiteindelijke keuze op de hoogte is gehouden.

Lees verder
14 december 2018

SP en PvdA willen regenboogvlag op ‘Paarse Vrijdag’

Iedere tweede vrijdag van december is het ‘Paarse Vrijdag’. Op deze dag tonen scholieren, studenten en docenten dat zij solidair zijn met homoseksuelen, biseksuelen, lesbiennes en transgenders door het dragen van de paarse kleur in de kleding.

Lees verder
7 december 2018

Voorstel fusie Nuenen gaat niet naar minister

Het voorstel voor de fusie van Nuenen is door GS ingetrokken en daarom vandaag door PS van de agenda gehaald. Het herindelingsadvies is hiermee niet door Provinciale Staten vastgesteld en wordt daarom ook niet naar de minister gestuurd. Dat betekent dat de herindeling niet doorgaat.

Lees verder
7 december 2018

Vragen over aanhoudende ellende Maaslijn

De laatste tijd bereiken ons alarmerende berichten over  drukte en storingen op de Maaslijn. Ten gevolge daarvan kunnen reizigers niet met de door hen geplande trein mee, omdat er geen (staan)plaats meer is of de trein “uberhaupt niet rijdt. Inmiddels is een groep verontwaardigde studenten een handtekeningenaktie begonnen over de voor hen dagelijkse ellende. (zie 1) 

Lees verder

Pagina's

U bent hier