h

Bestuur in Brabant

8 september 2023

Vandaag in de Staten: Nico Heijmans over het bestuursakkoord

Lees verder
1 september 2023

SP BLIJ MET NIEUWE BESTUURSAKKOORD

Foto: SP

Het nieuwe bestuursakkoord van VVD, GroenLinks, PvdA, SP, D66 en Lokaal Brabant gaat uit van de gelijkwaardigheid van alle Brabanders, elke vorm van discriminatie wordt afgewezen en het Regenboog Stembusakkoord wordt onderschreven. De provincie gaat zich er de komende vier jaar voor inzetten dat ALLE Brabanders mee kunnen doen en een eerlijke kans krijgen op een gelukkiger en gezonder leven.

Lees verder
23 juni 2023

Onderhandelingen voor nieuw provinciebestuur met SP

Foto: SP

De SP gaat onderhandelen voor een nieuw provinciebestuur in de provincie Noord-Brabant. SP-fractievoorzitter Nico Heijmans: ‘In principe is het in eerste instantie aan de partijen die met de meeste zetels uit de verkiezingen zijn gekomen. Ons past daarin bescheidenheid. Maar omdat deze partijen er samen niet uit zijn gekomen, en zij geen mogelijkheid zien om samen tot een werkbare coalitie te komen, zijn wij bereid om in gesprek te gaan. Onderhandelen doen wij niet voor een appel en een ei, maar onze inzet is om Noord-Brabant op een fundamentele manier beter en eerlijker maken.’

Lees verder
20 mei 2023

Brabant: Vrijhaven voor belastingontwijking?

Is het essentieel voor de brede welvaart in de provincie Noord-Brabant dat de economie moet blijven groeien? Als het aan het provinciebestuur ligt is dit zeker het geval. Er wordt namelijk geen kans onbenut gelaten om de economische groeikansen te optimaliseren. De provincie heeft geen enkele boodschap aan de ongewenste bijeffecten die dit beleid met zich meebrengen. Dat bleek uit de antwoorden die de fractie van de SP kreeg op vragen naar aanleiding van een onderzoek naar belastingontwijking door 43 distributiecentra in Brabant.

Lees verder
24 april 2023

Vragen over voorgenomen huisvesting arbeidsmigranten in Andel

Naar aanleiding van de berichtgeving  over de huisvesting van arbeidsmigranten in Andel hieronder heeft Jos van der Horst van de Provinciale Statenfractie van de SP in Noord-Brabant enkele vragen aan het college van Gedeputeerde Staten gesteld.

Lees verder
20 maart 2023

Het begin is gemaakt

Foto: SP

Op zaterdag 18 maart kwamen alle fracties die gekozen zijn in Provinciale Staten voor de eerste keer bij elkaar. Er werd aan deze fracties gevraagd of zij konden instemmen met het aanstellen van een verkenner in de persoon van Sasha Aussems, partijloos burgemeester van Waalwijk, en of zij konden instemmen met de te volgen procedure. Hier was al snel unaniem overeenstemming over.

Lees verder
8 februari 2023

Lijsttrekker Nico Heijmans

Foto: SP

Nico Heijmans is een veteraan in de Provinciale Staten van Noord-Brabant en neemt als lijsttrekker bakken ervaring mee. Volgens Heijmans bemoeit de provincie zich veel te weinig met de echte problemen van mensen. Op initiatief van de SP gaat zijn provincie dit jaar samen met voedselbanken, de Woonbond, de bond voor ouderen en andere organisaties plannen maken om mensen door de koopkrachtcrisis heen te helpen.

Lees verder
4 februari 2023

Interview voor Links in het nieuws over de Provinciale-Staten verkiezing

Foto: SP

Wat of wie heeft je geïnspireerd om de politiek in te gaan?

Dat was niemand anders dan senator Bernie Sanders himself. Zijn campagnes laten zien dat een progressief geluid zélfs in een zo conservatief en religieus land als de Verenigde Staten voet aan de grond kan krijgen. Hij laat zien hoeveel we te winnen hebben. Als het daar kan, dan kan het hier ook.

Lees verder
15 januari 2023

SP trapt Statencampagne af in Tilburg

Foto: SP

De Brabantse SP afdeling trapte zaterdag de campagne voor de provinciale staten af in Tilburg. Ondanks het weer hadden  ruim 40 SPers zich verzameld in het Westerpark. Zij gingen met Tilburgers in gesprek over de hoge energierekening en het plan van de SP om de energiemaatschappijen weer te nationaliseren.

Lees verder
12 januari 2023

Hier is de top 10 van de SP Noord-Brabant

Foto: SP

1.  Nico Heijmans , Den Bosch

Foto: SP
 

‘Provincie: Stimuleer de bouw van betaalbare huizen en isoleer de slechtste. Er staat ruim 2 miljard Essentgeld voor op de bank!’

Lees verder

Pagina's

U bent hier