h

Leefbaarheid in Brabant

17 maart 2024

Bewoners Bomenlandflat Den Bosch in actie tegen Heimstaden

Foto: SP

Achterstallig onderhoud, kou, tocht, vocht en hoge servicekosten maar bar weinig service: de bewoners van de Bomenlandflat in Den Bosch zijn er klaar mee. Woningcorporatie Heimstaden doet hoogstens mondjesmaat wat wel beloofd wordt, maar waar de huurders gewoon volop recht op hebben: een leefbare, prettige woning. De bewoners gingen naar het kantoor van Heimstaden in Eindhoven om een zwartboek aan te bieden en werden daarbij gesteund door de SP Den Bosch, de Bond Precaire Woonvormen (BPW) en Statenlid Irma Koopman.

Lees verder
10 december 2023

vragen over verdwijnen voorziening in Megen

Zorgorganisatie Dichterbij heeft eenzijdig besloten om de dagbestedingslocatie 'Antoon en Frans' in Megen te sluiten. De dagbestedingslocatie betreft een bakkerij annex lunchroom in het historische centrum van Megen. De ruimte wordt gedeeld met het Toerisme Informatiecentrum Megen (TIM) en er worden lokale producten verkocht van de Zusters Clarissen en lokale ondernemers. Het betreft nadrukkelijk een maatschappelijke voorziening in de kern Megen (1.725 inwoners) waar inwoners elkaar laagdrempelig kunnen ontmoeten en waar toeristen ontvangen en geïnformeerd worden. Daarnaast is het een centraal punt voor lokale ondernemers. Het sluiten van de dagbestedingslocatie heeft grote gevolgen voor de leefbaarheid en het toerisme. Ondanks dat de Provincie Noord-Brabant geen directe partij is kunnen wij wel een verbindende rol spelen. In het bestuursakkoord is het belang van de levendigheid en vitaliteit van kleine kernen opgenomen. Maurice Spapens van de fractie van de SP Statenfractie Noord-Brabant stelt daarom de volgende vragen aan het College van Gedeputeerde Staten: Lees verder
7 december 2023

Commerciële huisartsen in Brabant

Eerder dit jaar werden we opgeschrikt door de plotselinge sluiting van de deuren van een huisartsenpraktijk in Reusel. Statenlid Irma Koopman stelde toen vragen over de betrouwbaarheid en bereikbaarheid van huisartsen en de wenselijkheid van dit soort overnames. Ze opperde een plan waarbij de Provincie een rol op zich kon nemen bij overnames.

Lees verder
6 december 2023

Hoe zit het met handhaving geurnormen Provincie Noord-Brabant?

Op 14 september 2022 heeft de rechtbank Den Haag uitspraak gedaan in een zaak aangespannen door een aantal belangenverenigingen en milieuorganisaties. Deze uitspraak heeft veel stof doen opwaaien op het gebied van geurnomen. Oscar van Raak van de  statenfractie van de SP zag naar aanleiding van deze uitspraak reden tot het stellen van de volgende schriftelijke vragen aan het college van Gedeputeerde Staten: Lees verder
12 juli 2023

Schriftelijke vragen aanpak graffitivandalisme

Graffitivandalisme is een eeuwenoud probleem. Zo ook in Brabant. Naar aanleiding van recente berichtgeving over de kosten van het verwijderen van graffiti op het e coduct Westloonse Wissel[1], heeft Oscar van Raak van de fractie van de SP aanleiding de volgende vragen aan het College van Gedeputeerde Staten gesteld:

Lees verder
12 juli 2023

Schriftelijke vragen aanpak graffitivandalisme

Graffitivandalisme is een eeuwenoud probleem. Zo ook in Brabant. Naar aanleiding van recente berichtgeving over de kosten van het verwijderen van graffiti op het ecoduct Westloonse Wissel[1], heeft Oscar van Raak van de fractie van de SP aanleiding de volgende vragen aan het College van Gedeputeerde Staten gesteld:

Lees verder
31 mei 2023

Ledenvergadering Vereniging Kleine Kernen Noord-Brabant

Foto: SP

Woensdag 24 mei hield de Vereniging Kleine Kernen een algemene ledenvergadering in Oostelbeers. De Statenleden waren uitgenodigd en dus was Irma Koopman van de SP aanwezig.

Lees verder
5 mei 2023

vragen nav sluiting huisartsenpraktijk in Reusel

Begin deze week schrokken wij van het bericht dat nu ook in Noord-Brabant patiënten voor een gesloten deur staan bij hun huisartsenpraktijk.
Huisartsenpraktijk in Reusel per direct gesloten: 'Ze zijn onbereikbaar, schandalig' (nos.nl)

Lees verder
24 april 2023

Vragen over voorgenomen huisvesting arbeidsmigranten in Andel

Naar aanleiding van de berichtgeving  over de huisvesting van arbeidsmigranten in Andel hieronder heeft Jos van der Horst van de Provinciale Statenfractie van de SP in Noord-Brabant enkele vragen aan het college van Gedeputeerde Staten gesteld.

Lees verder
3 februari 2023

Willemieke Arts: Plan Fellenoord is niet realistisch

Lees verder

Pagina's

U bent hier