h

Nieuws uit 2005

28 november 2005

Nader onderzoek naar muskusrattenbestrijding

De SP steunt het voorstel van Gedeputeerde Staten om nut en noodzaak van de muskusrattenbestrijding nader te onderzoeken en daarbij ook te kijken naar alternatieven voor de bescherming van oevers.

Lees verder
11 november 2005

Opinie: Anti-armoedebeleid: SP motie CVV overgenomen

Kerken en voedselbanken blijken de instellingen te zijn die op dit moment het meest concreet en direct de ergste gevolgen van armoede opvangen. En zij verzuchten terecht dat het dweilen met de kraan open is, zolang het kabinet de asociale maatregelen door blijft drukken die er op de eerste plaats verantwoordelijk voor zijn dat zoveel mensen in dit rijke land in de armoede komen of blijven.

Lees verder
16 oktober 2005

SP stelt opnieuw vragen over verklaring van geen bezwaar FOC Roosendaal

Op 25 augustus 2005 stelde Hugo Polderman van de SP enige vragen over de bevestiging van de verklaring van geen bezwaar voor de ontwikkeling van een FOC te Roosendaal. In de Brabantse Weekberichten No 29 van 23 september vernam de fractie dat uit de antwoorden aan de SP zou blijken dat het TNO rapport een goed inzicht zou geven in de bijdrage van het FOC op de luchtkwaliteit.

Lees verder
10 oktober 2005

Bezetting plofboerderij met succes afgerond

Ter afronding van de actie ‘Laat de Biesbosch niet ploffen’ hadden Harry Voss van het SP Milieu Alarm Team en Mia van Boxtel, woordvoerder natuur en milieu in de Brabantse staten, vanmiddag een gesprek met gedeputeerde Annemarie Moons.

Lees verder
3 oktober 2005

Bezetting ‘plof’boerderij duurt voort

De bezetting van de boerderij in de Biesbosch, die eerder dreigde te worden opgeblazen door het filmteam van Paul Verhoeven duurt nog voort. Vanaf zondagochtend half 10 houden ongeveer 10 mensen van het SP Milieualarmteam en de SP staten fractie Noord-Brabant de boerderij bezet. Voor de boerderij en de naastgelegen recreatiewoning is door de gemeente Werkendam enige tijd geleden een sloopvergunning afgegeven. Enkele weken geleden werd bekend dat er zich zeldzame vleermuizen bevinden in de schuren van de beide gebouwen.

Lees verder
9 september 2005

SP zet grote vraagtekens bij aanbesteding II

De aanbestedingen in het Brabantse openbaar vervoer zijn de laatste tijd terecht veel in het nieuws geweest. De zittende vervoerder, BBA, mag na ruim 70 jaar het veld ruimen. In eerste instantie verloor de BBA de concessie aan Connexxion, Hermes en Arriva/TCR. Al vrij snel bleek door een rekenfout nog een bedrijf, Arriva, een stukje openbaar vervoer in Brabant te mogen rijden. Ten koste van Hermes.

Lees verder

Pagina's

U bent hier