h

Nieuws uit 2004

1 december 2004

Bijklussen tast geloofwaardigheid politiek aan.

In de afgelopen week ontstond er in Brabant en Utrecht de nodige commotie rond bijklussende Commissarissen der Koningin(CdK). In Brabant kwam Maij-Weggen onder vuur te liggen rond een betaalde bijbaan bij de ING-bank, en in Utrecht bleek de CdK een betaalde baan bij het Holland Casino toegevoegd te hebben aan zijn reeds indrukwekkende nevenfunctie-repertoire. Als je verder in provincieland eens rondkijkt tref je soms indrukwekkende lijsten van bijbanen aan. Naast functies die zij ambtshalve vervullen, houdt Nijpels in Friesland er 15 bijbanen op na, van Gelder in Zeeland heeft er 18, Borghouts in Noord-Holland doet het met14. Eenzaam aan de top prijkt dhr Franssen in Zuid-Holland met maar liefst 24 bijbanen. Maar ook onder de gedeputeerden treffen we stevige bijklussers aan, met ook regelmatig een lijstje van bijbanen dat in de dubbele cijfers loopt.

Lees verder
1 september 2004

Fractiebudget

Sinds de invoering van het dualisme worden de statenfracties bedolven onder de duizenden euro’s aan fractiebudgetten. De SP bekeek eens hoe sommige fractie al dit geld besteden. De VVD besteedde in negen maanden tijd voor ongeveer 3.000 euro aan luxe broodjes en gaf van het gemeenschapsgeld ook nog eens een afscheidsfeestje voor ex-statenleden van ruim 3.000 euro.

Lees verder
1 april 2004

Column: Politiek InCorrect (PIC) :Hoe trakteer ik mijzelf op een leuk reisje?

Dat is heel eenvoudig! Zorg dat je statenlid wordt. Dat is niet zo moeilijk, want aan verstandige mensen hebben ze daar een enorm gebrek. Voer vervolgens het dualisme in. Volgens het dualisme zijn de gedeputeerden geen deel meer van de staten, maar zijn ze uit elkaar gehaald. In het verleden ging een gedeputeerde regelmatig eens op een werkbezoek in het een of andere buitenlandse land. Natuurlijk waren dat vaak reizen die volgens de gedeputeerde enorm veel opleverden voor Brabant??!!

Lees verder
1 februari 2004

Column: Politiek InCorrect (PIC) :Terugblik op statenvergadering februari 2004

Ik was eens bij een statenvergadering. Ik was uitgenodigd door “de provincie” , werd met het busje opgehaald, werd rondgeleid, kreeg lekkere koffie met gevulde koek, kreeg een heerlijke lunch, allemaal geweldig. Maar wat zij mij niet verteld hadden: “Ik moest wel zeker twee uur lang bij een statenvergadering aanwezig zijn!!!

Lees verder

U bent hier