h

Nieuws van de afdeling

15 april 2024

VerRoompotisering Brabant: is betaalbaar op vakantie in Brabant straks nog wel mogelijk?

In het recent uitgebrachte rapport over vakantieparken en campings in Brabant spreekt u tevredenheid uit over de huidige stand van zaken, maar ook een zorg over het gebrek aan verscheidenheid.

Veel traditionele vakantieparken worden opgekocht door grote ondernemingen als Roompot, Topparken, etc. De gevolgen daarvan zijn vaak zeer ingrijpend voor de recreanten.

Mensen die al jarenlang een vaste plek en/of eigen chalet of stacaravan op zo’n park hebben krijgen te horen dat hun jaarcontract niet zal worden vernieuwd. Het park bouwt nieuwe huisjes en verhuurt die per weekend/midweek. U zult begrijpen dat de kosten voor een vakantie dan substantieel hoger komen te liggen.

De SP maakt zich ernstig zorgen over deze ontwikkeling. Wij zijn van mening dat iedereen in Nederland betaalbaar op vakantie moet kunnen, wat ons betreft vooral ook in eigen land.

Lees verder
7 april 2024

Een heel lange vergadering

Vrijdag 5 april bespraken we de perspectiefnota 2025. In een perspectiefnota worden in grote lijnen de uitgangspunten voor de begroting(in dit geval voor 2025) geschetst. De partijen kunnen dan aangeven wat ze daarvan vinden en wat ze graag anders zouden willen zien.

Lees verder
2 april 2024

Het kan veel beter voor Brabantse woningzoekenden

Foto: SP

Het is al erg genoeg dat er in Brabant erg lange wachtlijsten zijn voor een (sociale) huurwoning. Wachtlijsten van 15 jaar zijn echt niet vreemd.

En dan het inschrijven. Wanneer je een (sociale) huurwoning zoekt ben je aangewezen op de website van een woningcorporatie of van verschillende woonruimteverdeelregio’s.
Iedere website komt met eigen regels en voorwaarden en ook de kosten lopen behoorlijk uiteen.

Lees verder
28 maart 2024

Een woonportaal voor heel Noord-Brabant

Lees verder
17 maart 2024

Zorgen om lelieteelt in Brabant

De bloembollenteelt in het algemeen, en de teelt van lelies in het bijzonder, bezorgen veel mensen in onze provincie al lang zorgen. Het is met afstand het gewas dat de meeste bestrijdingsmiddelen nodig heeft.
Deze teelt wordt ook in onze provincie steeds vaker opgezet.

Dit was voor Irma Koopman van  de SP Statenfractie Noord- Brabant reden om vragen te stellen op 09 juli 2021. In de beantwoording gaf het college aan dat het wel meeviel met de lelieteelt in Brabant.

Lees verder
17 maart 2024

Bewoners Bomenlandflat Den Bosch in actie tegen Heimstaden

Foto: SP

Achterstallig onderhoud, kou, tocht, vocht en hoge servicekosten maar bar weinig service: de bewoners van de Bomenlandflat in Den Bosch zijn er klaar mee. Woningcorporatie Heimstaden doet hoogstens mondjesmaat wat wel beloofd wordt, maar waar de huurders gewoon volop recht op hebben: een leefbare, prettige woning. De bewoners gingen naar het kantoor van Heimstaden in Eindhoven om een zwartboek aan te bieden en werden daarbij gesteund door de SP Den Bosch, de Bond Precaire Woonvormen (BPW) en Statenlid Irma Koopman.

Lees verder

Pagina's

U bent hier