h

Nieuws uit 2022

23 november 2022

Vraag over aankoop stikstofrechten door Rijkswaterstaat

In verschillende media horen en lezen we over ‘ruzie’ tussen Rijkswaterstaat en de Provincie over het, zonder overleg, opkopen van stikstofruimte.

Provincies en Rijk ruziën om schaarse stikstofruimte, landelijke regie ontbreekt totaal (volkskrant.nl)

De aankoop van stikstofruimte (voor projecten die soms zelfs buiten de provincie uitgevoerd worden) door Rijkswaterstaat gaat dan ten koste van de aankoop die we zelf hard nodig hebben voor natuur en de PAS melders.

Daarom heeft Irma Koopman van de SP Statenfractie Noord-Brabant de volgende vraag aan het college van Gedeputeerde Staten gesteld:

Lees verder
14 november 2022

Heijmans voorgedragen als lijsttrekker voor de SP voor de komende provinciale statenverkiezingen

Foto: SP

De concept lijst van de SP in Noord-Brabant voor de Provinciale Statenverkiezingen van 15 maart is rond. Op de lijst staan zowel ervaren mensen als nieuwe gezichten. Nico Heijmans wordt voorgedragen als lijsttrekker. De lijst wordt komende weken besproken op de ledenvergaderingen van de afdelingen. Uiteindelijk wordt de lijst op 10 december door de leden vastgesteld.

Lees verder
11 november 2022

Begroting 2023: Het gaat niet over wat de Brabander nu nodig heeft

Lees verder
11 november 2022

Beleidskader Milieu: het moet beter en meer

Lees verder
11 november 2022

Refresco overtrad onttrekkingsvergunning, SP stelt vragen

Foto: SP

Refresco Benelux BV te Maarheeze is een bedrijf dat aanleverde suikers en smaakstoffen aanlengt met prik en met ter plekke opgepompt grondwater, en het resultaat in flesjes en blikjes doet waarna het frisdrank heet.

Lees verder
11 november 2022

Aanpak N279 Zuid blijft een probleem en dat zal nog wel even duren

In december 2021 heeft de Raad van State het Provinciale Inpassingsplan (PIP) voor de N279 Zuid (Veghel-Asten)vernietigd met als belangrijkste reden, dat de onderbouwing van het plan, met name de verkeerscijfers niet klopten. Hierdoor moeten er helemaal opnieuw plannen worden gemaakt met verbeterde, recente verkeerscijfers en zoveel mogelijk draagvlak in de omgeving.

Lees verder

Pagina's

U bent hier