h

Verkiezingen 2019

 

21 maart 2019

SP stemmers bedankt!

Foto: SP

Het is nooit leuk om een fors aantal zetels in te moeten leveren. Maar wij houden moed! Er zullen straks in ieder geval 5 socialisten plaatsnemen in de Brabantse Statenzaal. Stuk voor stuk SP'ers die weten van aanpakken en die allemaal Brabant eerlijker en socialer willen maken.

Lees verder
13 maart 2019

Het aantal dieren moet echt omlaag!

Maandag 11 maart nam lijsttrekker Maarten Everling deel aan het veehouderij debat in Deurne. Er waren experts van de Brabantse Milieufederatie, Stop de Stank, Greenpeace, de GGD, Q koorts, etc die ieder een stelling mochten voorleggen aan de politici.

Lees verder
11 maart 2019

Stem 20 maart voor rechtvaardigheid, stem SP!

Lees verder
28 februari 2019

Veel belangstelling voor “Carnavalinburgeringscursus voor Bovensloters”

Een overweldigende belangstelling van de (sociale)media voor de vragen van de SP-fractie over de “carnavalsinburgeringscursus”. De SP-statenleden Joep van Meel en Roy de Jonge werden overvallen door de enorme aandacht van regionale en nationale media. Powned maakte het bovenstaande filmpje, Brabants Dagblad kwam met een carnavalsinburgeringsquiz en veel landelijke kranten besteedden aandacht aan de vragen. En hoewel, zoals gewoon met carnaval, het natuurlijk ludiek bedoeld is, heeft het wel degelijk een serieuze ondertoon: we vieren hier een feestje. Daarbij is iedereen welkom, mits je er ook een feestje van maakt. Zo niet? Blijf dan lekker thuis.

Lees verder
17 februari 2019

SP wil Knelpuntenfonds Spoorwegen

Foto: SP

Een delegatie van SP Noord-Brabant trok zaterdag 16 februari samen met SP Tweede Kamerlid Cem Laçin langs een aantal Brabantse plaatsen om met eigen ogen de lokale problemen rond het spoor en spoorwegovergangen te bekijken.

Lees verder
17 februari 2019

Rijksmuseum deelt collectie met Markiezenhof Bergen op Zoom

Foto: SP
Een unieke samenwerking van het Rijksmuseum en het Markiezenhof in Bergen op Zoom levert een fantastische expositie op: Lage Landen, schatten uit het Rijks. SP gedeputeerde Henri Swinkels, nummer 2 op de kandidatenlijst, opende zaterdag
16 februari deze expositie, samen met burgemeester Frank Petter en Cees Meijer (directeur Markiezenhof).
Lees verder
1 december 2018

Regioconferentie SP Brabant stelt kandidatenlijst en verkiezingsprogramma vast

Foto: SP

Van het Bravis-ziekenhuis in Bergen op Zoom tot schimmelwoningen in Den Bosch. Ze kwamen allemaal ter sprake op de Brabantse regioconferentie tijdens de vele inhoudelijke discussies en inspirerende intermezzo’s over succesvolle SP-acties.

Lees verder
5 oktober 2018

Maarten Everling kandidaat lijsttrekker SP Noord-Brabant

Foto: SP

SP-Statenlid Maarten Everling is voorgedragen als kandidaat-lijsttrekker voor de SP bij de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart 2019. Maarten is Statenlid sinds 2015 en is sinds april van dit jaar voorzitter van de SP-fractie in Noord-Brabant. Op 1 december zullen de leden de gehele kandidatenlijst definitief vaststellen op de SP regioconferentie.

Lees verder

U bent hier