h

Nieuws uit 2014

24 december 2014

vragen over drugsgerelateerde stoffen in afval- en oppervlaktewater

Waterschap Aa en Maas heeft recent onderzoek uitgevoerd om een beeld te krijgen van
drugsgerelateerde stoffen in afval- en oppervlaktewater in Noordoost-Brabant. De metingen zijn verricht in influent (rioolwater), effluent (gereinigd afvalwater op de zuivering) en in het oppervlaktewater waarop geloosd wordt. Bij alle drie de onderzochte rioolwaterzuiveringen zijn drugsgerelateerde stoffen aangetroffen in het afvalwater. Naar aanleiding hiervan heeft Francy van Iersel (SP) de volgende vragen.

Lees verder
22 december 2014

Verkiezingsprogramma: Beter Brabant!

De SP Noord-Brabant heeft haar verkiezingsprogramma voor de provinciale statenverkiezingen van maart 2015 vastgesteld. Het programma is getiteld ‘Beter Brabant’. Onderaan dit bericht vindt u het verkiezingsprogramma van de SP Noord-Brabant.

Lees verder
15 december 2014

Provincie en SP voor “Samen voor de Voedselbank”

Omroep Brabant staat deze week in het teken van de actie Samen voor de Voedselbank. Brabanders worden massaal opgeroepen om zoveel mogelijk producten in te zamelen voor de Voedselbank. Provinciale Staten hebben vrijdag op initiatief van SP-Statenlid Francy van Iersel in hun Statenvergadering alle provinciale collega’s uitgedaagd om ook bij te dragen aan deze actie. Commissaris van de Koning, Wim van de Donk, onderstreepte het feit dat de provincie deze sympathieke actie van Omroep Brabant van harte graag onderstreept. Emile Roemer zet zijn beste beentje voor bij de actie voor de Voedselbank. Ter gelegenheid van de actie organiseert hij een wedstrijd: de Brabander die deze week met de meest bijzondere, grote of ludieke donatie langskomt bij Omroep Brabant, krijgt van Roemer een rondleiding door de Tweede Kamer.

Lees verder
10 december 2014

Kamer steunt SP: Geen aanleg Ruit Eindhoven

In de Tweede Kamer is een gezamenlijk voorstel van de SP, PvdA, D66, GroenLinks, Partij voor de Dieren en ChristenUnie aangenomen dat ervoor zorgt dat de Ruit Eindhoven onmogelijk wordt gemaakt. In het voorstel staat dat het geld dat bestemd is voor de Ruit Eindhoven zo spoedig mogelijk gebruikt moet worden om de A67, A58 en innovatie te versterken. SP-Kamerlid Farshad Bashir, een van de drijvende krachten achter het Kamervoorstel, is zeer verheugd: 'Dit voorstel komt erop neer dat er geen Rijksgeld voor de Ruit Eindhoven beschikbaar is. Daarmee wordt dit project onmogelijk.

Lees verder
28 november 2014

SP stelt vragen over essentgelden aan hockeyclubs

In het Brabants Dagblad van 25 november 2014 werd melding gemaakt van de provinciale steun  in het recente verleden aan enkele hockeyverenigingen in Den Bosch, Eindhoven en Tilburg.Volgens het artikel zou het gaan om een aanzienlijk bedrag uit de Essentgelden. SP-Statenleden Ine Roozen en Wouter van der Staak hebben naar aanleiding van dit artikel de volgende vragen GS:

Lees verder
26 november 2014

SP stelt vraag over verlenging schaliegasvergunning

De SP-Statenfractie in Noord-Brabant heeft kennis genomen van het artikel van Milieudefensie dat zij officieel bezwaar aantekenen tegen de tijdelijke verlenging van de opsporingsvergunning van schaliegasbedrijf Cuadrilla in Brabant. Op 25 november vervalt deze opsporingsvergunning voor de  omgeving van Boxtel, die voor een periode van vijf jaar was afgegeven. SP-Statenlid Francy van Iersel wil graag weten of GS  namens Brabant ook bezwaar gaat aantekenen tegen de verlenging. De SP heeft hierover  een schriftelijke vraag ingediend.

Lees verder

Pagina's

U bent hier