h

Nieuws uit 2006

28 december 2006

Verkiezingsprogramma SP: Een beter Brabant

Het nieuwe verkiezingsprogramma van de SP Noord-Brabant kunt u vanaf vandaag op deze site vinden.
Klik hier voor het complete programma of om een Acrobat pdf.file te downloaden

Lees verder
20 december 2006

SP stelt vragen over uitbreiding De Heus

Veevoederfabriek De Heus in Ravenstein levert al heel wat jaren problemen op voor de omwonenden. Omdat de fabriek vlakbij het oude stadscentrum staat, in de uiterwaarden van de Maas, heeft in feite de hele stadskern van Ravenstein last van stank, stofdeeltjes en lawaai en is het gevaar van een stofexplosie niet denkbeeldig. Bovendien ondervinden ook de bewoners van nieuwere wijken hinder van met name het vrachtverkeer dat door de fabriek gegenereerd wordt. De infrastructuur is niet berekend op de twintig- of vijftigtonners die over smalle dijken en gewone straten moeten rijden voordat ze de snelweg op kunnen. Met name de trillingen geven een grote overlast, maar ook het lawaai is erg belastend en de verkeersveiligheid is zwaar in het geding.

Lees verder
19 december 2006

SP stelt kandidatenlijst en verkiezingsprogramma Provinciale Staten van Noord-Brabant vast

Ondanks de mist bezochten ruim 110 Brabantse afgevaardigden op maandag 18 december de regioconferentie in Aristo in Eindhoven.

Lees verder
5 december 2006

ROB en SP willen gratis OV

Dinsdag 5 december 2006 – Tilburg – Het Reizigersoverleg Brabant (ROB) is vandaag benaderd door de Statenfractie van de Socialistische Partij (SP) om te kijken of er toch nog een oplossing te realiseren is voor de knelpunten in het Brabants openbaar vervoer tussen 10 december 2006 en 7 januari 2007. Het Reizigersoverleg Brabant en de Socialistische Partij pleiten in deze periode voor gratis openbaar vervoer in 4 Brabantse concessies.

Lees verder
1 december 2006

Politieke overwegingen bij een waarheid die slecht van pas komt

Een knappe film
Mede door een gebaar van het gemeentebestuur heeft de film “An inconvenient truth” een ruim publiek gekregen. Scholen mochten er gratis naar toe en alleen al van het Pleincollege Bisschop Bekkers hebben daarvan 200 leerlingen gebruik gemaakt. Dat is knap voor een dergelijk thema, dat voor veel kinderen en volwassenen toch een “ver van mijn bed”- show is.
Schrijver dezes is al 34 jaar natuurkundeleraar en heeft altijd al veel interesse gehad in de thematiek uit de film. Wetenschappelijk kloppen de feiten grotendeels of geheel en voor insiders zijn ze niet nieuw. Voor het gemiddelde grote publiek wel, mede door het zeer goede beeldmateriaal dat ook voor mij nieuw was. Al Gore brengt het verhaal goed. Waarschijnlijk zou hij een betere docent geweest zijn dan dat hij vice-president was. Als hij een betere vice-president was geweest in een beter politiek systeem, was het olieverbruik in de VS misschien een paar procent minder gestegen en hadden wij nu Bush niet gehad.

Lees verder
30 november 2006

SP-Statenlid Polderman in Kamer

Hugo Polderman
Donderdag 30 november 2006 De Roosendaler Hugo Polderman wordt de 25e SP’er in de Tweede Kamer. Het Statenlid stond 29e op de kieslijst van de SP, maar door het afzeggen van enkele andere kandidaten komt de laatst beschikbare zetel in het parlement bij hem terecht.

Lees verder

Pagina's

U bent hier