h

Ruimte in Brabant

19 oktober 2023

SP over verkoop 1150 huurwoningen door Heimstaden

In de Tweede Kamer diende Sandra Beckerman van de SP een motie in over de verkoop van 1150 huurwoningen in Brabant van de Zweedse vastgoedbelegger Heimstaden. Irma Koopman van de SP Statenfractie heeft met ons burgerstatenlid Jente van Eck de volgende vragen gesteld aan het college van Gedeputeerde Staten:

Lees verder
11 augustus 2023

Jos van der Horst op stage bij de boer

Foto: SP

Dat je niet persé jong hoeft te zijn om stage te lopen bewees Jos van der Horst op dinsdag 18 juli jl. In alle vroegte toog hij naar Lieshout. Dat hij daarvoor om 4.45 al moest opstaan bleek zeer zeker de moeite waard. Om 6.20 werd Jos in een overall gehesen en met bijpassende laarzen betrad hij enigszins onwennig de melkstal.

Lees verder
29 april 2023

Wat gaat de provincie doen aan belastingontwijking Brabantse distributiecentra

Op 28 april verscheen een artikel gebaseerd op onderzoeksjournalistiek van een viertal journalisten van het Brabants Dagblad onder de kop “Miljoenen aan belasting ontweken via Brabantse distributiecentra. Dit artikel is voor Nico Heijmans en Jos van der Horst van de SP-Statenfractie aanleiding om de volgende vragen te stellen aan het Brabantse College van Gedeputeerde Staten:

Lees verder
3 maart 2023

SP over meer distributiecentra in Noord-Brabant

Lees verder
22 februari 2023

Stop de XL-DOZEN!

Misschien dat u niet weet wat een XL-doos is? Nou dat zijn distributie/logistieke centra van minimaal 3 ha groot = 30.000 vierkante meter. U kent ze wel, vaal langs de snelweg, vierkant en plat.

Niemand vindt ze mooi in het landschap. Brabant heeft een enorm ruimtegebrek, waar bouwen we onze woningen, waar is nog ruimte voor natuur? Maar daar komt ook nog eens bij dat we in Brabant simpelweg geen mensen hebben om in die centra te werken, die moeten we uit Oost-europa halen. Maar die mensen hebben ook weer ruimte nodig om fatsoenlijk te wonen, waar we de woningen dus niet voor hebben……!

Volgens de SP dus de hoogste tijd om te stoppen met die enorme XL-dozen. Zeker ook als je bedenkt dat de arbeidsplaatsen die er ontstaan vaak slecht betaalde banen zijn waarvoor mensen op basis van nul-urencontracten op de onmogelijkste tijden moeten komen opdraven.

Er was aangekondigd dat het Brabantse college met een voorstel zou komen om deze XL-dozen een halt toe te roepen. Maar dat was een tegenvaller!!

Op 17 februari in een themabijeenkomst constateerde Nico Heijmans namens de SP-fractie dat er eerder sprake was van “laat 1000 XL-dozen bloeien” dan dat er een halt werd toegeroepen. In het voorstel van het college werden maar liefst 56 locaties aangewezen waar deze grote dozen nog wel zouden mogen!

Lees verder
3 februari 2023

Willemieke Arts: Plan Fellenoord is niet realistisch

Lees verder
7 oktober 2022

Statenfractie SP brengt werkbezoek aan Kempisch Bedrijvenpark

Foto: SP

Onze Statenfractie heeft op 23 september 2022 een werkbezoek  gebracht aan het Kempisch Bedrijvenpark (KBp) in Hapert (gemeente Bladel). Het gesprek ging over hoe de tijdens de aanleg de duurzaamheidsaspecten van het KBp vorm hadden gekregen,  hoe dat bestuurlijk georganiseerd is, en in hoeverre de aanpak overdraagbaar is op andere bedrijventerreinen.

Lees verder
19 september 2022

Rupsjes Nooitgenoeg!

Als je ruimte zou moeten bieden aan alles wat men in Brabant wil, dan zou Brabant 1,8 keer zo groot moeten zijn dan het in werkelijkheid is. Hetz4elfde geldt voor Gelderland en Zuid-Holland zou zelfs 2 keer zo groot moeten zijn om te kunnen voldoen aan alle ruimtelijke wensen. Denk hierb9ij aan ruimte voor bedrijfsterreinen, wegen, natuur, landbouw etc etc

Lees verder
1 augustus 2022

GOL plannen opnieuw naar Raad van State

In de laatste statenvergadering vóór de vakantie op 15 juli moesten PS nog stemmen over een aangepast Inpassingsplan voor het GOL ( Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat). Dit was nodig om het plan, aangepast vanwege de aangescherpte stikstofregels definitief goedgekeurd te krijgen door de Raad van State. Ondanks de vele insprekers uit de regio en vele bezwaren van met name de oppositie over de als maar stijgende kosten voor het project, werd het aangepaste PIP goedgekeurd met steun van de hele coalitie (VVD, CDA, D66, GL en PvdA) en de CU/SGP. De oppositie probeerde nog om via moties het plan opgedeeld te krijgen en het Halvezolenlijntje te “redden”. Maar het mocht niet baten. Lees hier de bijdrage van de SPfractie :

Lees verder
19 maart 2022

IETS DOEN TEGEN HET WONINGTEKORT? NEE, DANK U!

Dat er een enorme behoefte is aan betaalbare woningen weet iedereen. Dat dit woningtekort een van de grootste problemen is op dit moment weet ook iedereen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier