h

SP Tweede-KamerlidBashir: ‘Maak infrastructuur A27 geschikt voor spoorlijn’

12 december 2011

SP Tweede-KamerlidBashir: ‘Maak infrastructuur A27 geschikt voor spoorlijn’

SP-Kamerlid Farshad Bashir wil dat minister Schultz bij het verbreden van A27 rekening houdt met de mogelijkheid om later een directe spoorlijn te kunnen aanleggen tussen Breda en Utrecht. Volgens Bashir is een extra investering nu verstandig omdat een spoorlijn op dit traject in de toekomst zeer gewenst is. Bashir: ‘Houd bij het verbreden van A27 nu alvast goed rekening met de komst van een spoorlijn want daarmee bespaar je in de toekomst honderden miljoenen.’

De A27 gaat binnenkort grootschalig op de schop. Volgens Bashir is dat hét moment om voorbereidingen te treffen voor de spoorlijn die er eigenlijk al lang had moeten liggen. Bashir: ‘Reizigers vanuit het zuiden moeten nog altijd via Rotterdam of Den Bosch naar Utrecht reizen; een behoorlijke omweg. Een nieuwe spoorlijn langs het traject van de A27 zal het hele spoornet ontlasten.’
Bashir vreest dat een toekomstige aanleg in de knel komt als nu geen maatregelen genomen worden: ‘Het later alsnog inpassen zal dan ook heel erg duur worden. Dat zou een historisch dom besluit zijn waarop men nog ver in de toekomst dit kabinet op zal aankijken.’
Aanstaande maandag zal Bashir zijn voorstel doen in een debat met minister Schultz.

U bent hier