h

Verkiezingen 2011

3 maart 2011

Brabant blijft SP provincie

Met 13,8 procent van de stemmen deed de Provincie Brabant het prima bij de laatste verkiezingen; ruim drie procentpunten boven het landelijke gemiddelde. Vergeleken met de Tweede Kamerverkiezingen van vorig jaar zomer ging de partij zelfs weer vooruit. De grote piek in 2006-2007, waarin één op de vijf Brabanders SP stemde, zorgt voor een uitschieter in de grafiek die verder vooral een rustig doch gestaag groeiende partij laat zien.

Lees verder
2 maart 2011

Emile Roemer stemt in Brabant

Vanochtend bracht SP leider Emile Roemer in zijn woonplaats Sambeek zijn stem uit voor de verkiezing van de Provinciale Staten in Brabant: 'We hopen op een goede uitslag, want het wordt nu echt tijd dat de SP in Brabant mee gaat regeren. Lijsttrekker Nico Heijmans doet het prima en verdient het ook om onze partij in het college te brengen'. Omroep Brabant was er bij, Klik hier voor de reportage.

Lees verder
28 februari 2011

SP Protest tegen afbraak cultuur

SP-leider Emile Roemer en SP lijsttrekker voor de Eerste Kamer, Tiny Kox, brachten zaterdagmiddag een bezoek aan het Midi-Theater in Tilburg waar hij een ronde-tafel-gesprek had met enkele hoofdrolspelers uit het Tilburgse cultuurveld. Onderwerp van gesprek waren de bezuinigingen op cultuur, landelijk maar ook lokaal. Tevens stonden de deelnemers stil bij het fenomeen dat kunst en cultuur blijkbaar een makkelijk slachtoffer is bij bezuinigingen. 'Maar cultuur is wat we zijn, ons wezen, daar doen we het voor', aldus Emile Roemer.

Lees verder
24 februari 2011

SP lijsttrekker Nico Heijmans bij Omroep Brabant

In de serie 'Brabant Kiest' over de provinciale verkiezingen komt Nico Heijmans aan het woord over zijn politieke ervaring en motivatie. Ook gaat hij in debat met VVD-lijsttrekker Mieke Geeraedts over Brabant Culturele Hoofdstad. Klik hier voor de uitzending.

Lees verder
23 februari 2011

VRIJDAG: MEGASTALLENPROTEST BIJ PROVINCIEHUIS BRABANT

Aanstaande vrijdag 25 februari vergadert Provinciale Staten over het al dan niet toelaten van nog meer megastallen in Brabant. Om 12.00 uur organiseert de SP voor de deur van het Provinciehuis een luid protest tegen de verdere uitbreiding van het aantal megastallen. Ook Milieudefensie en het Burgerinitiatief Megastallen Nee zullen deelnemen. Om 13.00 uur begint de Statenvergadering zelf, die natuurlijk openbaar is.

Lees verder
23 februari 2011

Fotoverslag werkbezoek Megastallen

Voorafgaand aan het Megastallendebat dat de SP op dinsdagavond 22 februari organiseerde, bezocht een delegatie van de partij enkele boeren en actievoerders in Brabant. Tweede Kamerlid Henk van Gerven, Statenlid Veerle Slegers, kandidaat Johan van den Hout, fractiemedewerkers Ramon Boersboom en Inez Staatink en het Tilburgse raadslid Bart van de Camp togen naar o.a. de gemeenschap Huijgevoort en naar Reusel-De Mierden. Een fotoverslag...

Lees verder
23 februari 2011

Megastallenmanifestatie

De megastallenmanifestatie in de Verkadefabriek was zo druk bezocht dat geen stoel onbezet bleef. Hierboven een fotoverslag. Klik hier voor het programma.

Lees verder
21 februari 2011

Ook Veghelse ondernemers kiezen niet voor asfalt

Afgelopen zaterdag (19 februari) nam SP-statenlid Willemieke Arts deel aan een verkiezingsdebat in Veghel. Dit debat was georganiseerd in het Jumbo-auditorium door Veghelse ondernemers in samenwerking met de gemeente.

Lees verder
21 februari 2011

Veel reacties op Open Dag Provinciehuis

Statenlid Ron van Zeeland in gesprek bij de kraamZo'n 3000 bezoekers kwamen afgelopen zaterdag naar de Open Dag op het Provinciehuis.

Lees verder
21 februari 2011

Emile Roemer op manifestatie tegen megastallen

Dinsdag 22 februari komt Emile Roemer, fractievoorzitter van de SP in de Tweede Kamer, naar Brabant in het kader van de discussie rondom de megastallen. ’s Avonds spreekt Roemer op een grote manifestatie in de Verkadefabriek (Den Bosch) waar door politici, deskundigen en bezorgde Brabanders gediscussieerd wordt over de problemen met de intensieve veebedrijven in Brabant en over mogelijke oplossingen die het provinciebestuur bespreekt op de Statenvergadering van 25 februari.

Lees verder

Pagina's

U bent hier