h

Roze Brabant

14 december 2018

SP en PvdA willen regenboogvlag op ‘Paarse Vrijdag’

Iedere tweede vrijdag van december is het ‘Paarse Vrijdag’. Op deze dag tonen scholieren, studenten en docenten dat zij solidair zijn met homoseksuelen, biseksuelen, lesbiennes en transgenders door het dragen van de paarse kleur in de kleding.

Lees verder
28 september 2011

SP wil meer toezicht op gemeenten m.b.t. meldpunten discriminatie

Vorig jaar november stelde Ron van Zeeland van de SP Statenfractie schriftelijke vragen over het ontbreken van meldpunten discriminatie in Brabantse gemeenten. Het College van Gedeputeerde Staten antwoordde daarop o.a. als volgt:

Lees verder
24 november 2010

Borg anti-discriminatievoorziening in Brabant

Bij de overdracht van de wettelijke anti-discriminatietaken van provincie naar gemeenten was niet voorzien dat ruim een jaar later alleen RADAR in West- en Midden-Brabant nog goed functioneert. De SP vindt dat de provincie hier nog een verantwoordelijkheid heeft.

Lees verder
24 november 2010

Meldpunten discriminatie in de knel

Terwijl het aantal meldingen van discriminatie toeneemt, dreigen ruim een jaar na de overdracht van de taken van provincie naar gemeenten 2 van de 3 anti-discriminatievoorzieningen het loodje te leggen.

Lees verder
25 februari 2010

Religieuze intolerantie vedient protest

Ron van ZeelandIk heb lang getwijfeld of ik zou deelnemen aan de actie aanstaande zondag in en om de Sint Jan tegen de houding van de rk-kerk jegens homoseksuelen, vooral omdat ik mezelf niet meer als rooms-katholiek beschouw. Toch meen ik ook mijn stem te moeten laten horen tegen een religieuze gezagsdrager die in Noord-Brabant nog altijd veel aanzien geniet.

Lees verder
6 december 2009

Brabantse holebi- & transgenderconferentie succesvol


De ronde tafelconferentie holebi/transgenderbeleid (vrijdag 4 december) was in meerdere opzichten succesvol: een grote diversiteit aan mensen & organisaties en aanbevelingen voor provinciaal beleid.

Lees verder
15 november 2009

Wat kan de provincie doen aan emancipatiebeleid voor homo’s?

In het provinciehuis in ’s-Hertogenbosch wordt op 4 december tijdens een ronde tafelconferentie aandacht besteed aan de mogelijkheden van de provincie op gebied van emancipatie voor homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders.

Lees verder
3 oktober 2009

SP, VVD, PvdA: vragen discriminatie in Veiligheidsmonitor

Elk jaar organiseert de provincie en gemeenten een Veiligheidsmonitor. Onlangs werden de vragen van de monitor 2009 bekend. Aanleiding voor SP, VVD en PvdA om gezamenlijk aan Gedeputeerde Staten te vragen om voortaan ook aandacht te besteden aan de positie van homoseksuelen en mensen van niet-Nederlandse afkomst

Lees verder
27 juni 2008

HOOG TIJD VOOR ROZE DIVERSITEITSBELEID

Het forum (foto Anja Meulenbelt)
Als er één conclusie getrokken kan worden na het SP-symposium over homo-emancipatie, is het wel dat gemeenten en provincies een diversiteitsbeleid moeten ontwikkelen waar nadrukkelijk ook aandacht is voor homomannen, lesbische vrouwen, biseksuelen en transgenders (hlbt’s).

Lees verder
29 juni 2007

SP-Kamerlid Krista van Velzen naar Roze Zaterdag

De Socialistische Partij is aanstaande zaterdag prominent aanwezig in Bergen op Zoom tijdens Roze Zaterdag.
Diverse landelijke en regionale SP-volksvertegenwoordigers lopen mee met de parade. Tweede Kamerlid Krista van Velzen is er één van.

Lees verder

Pagina's

U bent hier