h

Bezetting plofboerderij met succes afgerond

10 oktober 2005

Bezetting plofboerderij met succes afgerond

Ter afronding van de actie ‘Laat de Biesbosch niet ploffen’ hadden Harry Voss van het SP Milieu Alarm Team en Mia van Boxtel, woordvoerder natuur en milieu in de Brabantse staten, vanmiddag een gesprek met gedeputeerde Annemarie Moons.

Mevrouw Moons was het met ons eens dat het hele verhaal geen schoonheidsprijs verdient. Een kwestie van slordigheid, maar ook van het ingewikkelde en ondoorzichtige proces van een vergunningenstelsel dat deels op landelijk, deels op provinciaal en deels op gemeentelijk niveau moet worden uitgevoerd en gehandhaafd. De door ons als oplossing naar voren gebrachte ‘één-loket-gedachte’ kon dan ook op instemming van de gedeputeerde rekenen.

Wat betreft de handhaving op zich gaat zij er bij het opnieuw vaststellen van prioriteiten in 2006 bij de staten op aandringen vooral ook nadruk te leggen op de handhaving van groene wetten. Tenslotte erkende ze volmondig dat de bedreigde vleermuizen het zeker niet hadden overleefd als de boerderij daadwerkelijk de lucht in gegaan zou zijn.

U bent hier