h

SP en PvdA willen regenboogvlag op ‘Paarse Vrijdag’

14 december 2018

SP en PvdA willen regenboogvlag op ‘Paarse Vrijdag’

Iedere tweede vrijdag van december is het ‘Paarse Vrijdag’. Op deze dag tonen scholieren, studenten en docenten dat zij solidair zijn met homoseksuelen, biseksuelen, lesbiennes en transgenders door het dragen van de paarse kleur in de kleding.

Vandaag is het ‘Paarse Vrijdag’ en constateren de statenfracties van de SP en de PvdA dat de regenboogvlag niet is gehesen bij het Provinciehuis. Daarom hebben Wouter van der Staak van de SP-fractie en Antoinette Knoet van de PvdA-fractie de volgende vragen aan het College van
Gedeputeerde Staten gesteld:

  • Is het College van GS bekend met Paarse Vrijdag?

  • Is het College van GS het met de SP en PvdA eens dat, gezien het aantal studenten dat stageloopt bij de provinciale organisatie, het hijsen van de regenboogvlag bij het provinciehuis op Paarse Vrijdag een teken van solidariteit is? Zo nee, waarom niet?

  • Is het College van GS voornemens om per ommegaande op Paarse Vrijdag de regenboogvlag te hijsen? Zo nee, waarom niet?

Reactie toevoegen

U bent hier