h

ROB en SP willen gratis OV

5 december 2006

ROB en SP willen gratis OV

Dinsdag 5 december 2006 – Tilburg – Het Reizigersoverleg Brabant (ROB) is vandaag benaderd door de Statenfractie van de Socialistische Partij (SP) om te kijken of er toch nog een oplossing te realiseren is voor de knelpunten in het Brabants openbaar vervoer tussen 10 december 2006 en 7 januari 2007. Het Reizigersoverleg Brabant en de Socialistische Partij pleiten in deze periode voor gratis openbaar vervoer in 4 Brabantse concessies.

Op 29 november jl. heeft de Provincie Noord Brabant het Reizigersoverleg Brabant laten weten dat zij noch oproepgestuurd taxivervoer, noch een compensatieregeling zal organiseren voor gedupeerde reizigers.

In een laatste poging om toch nog tot een oplossing te komen is er, naar aanleiding van het overleg dat vanmiddag plaatsvond tussen de Statenfractie van de SP en het Reizigersoverleg Brabant, een voorstel naar het College van Gedeputeerde Staten gestuurd. In dit voorstel wordt gevraagd om vanaf 10 december 2006 tot 7 januari 2007 voor de concessie West- en Midden-Brabant, en 10 december 2006 tot 1 januari 2007 voor de concessies Oost-Brabant en de Meierij, gratis openbaar busvervoer te organiseren. Deze data komen voort uit het feit dat Arriva per 1 januari in de concessies Oost-Brabant en de Meierij met de nieuwe dienstregeling zal gaan rijden en Veolia per
7 januari 2007 in de concessies West- en Midden Brabant.

Het Reizigersoverleg Brabant en de SP hopen uiterlijk vrijdag een reactie te krijgen van het College van Gedeputeerde staten.

Het Reizigersoverleg Brabant
Het Reizigersoverleg Brabant behartigt de belangen van de openbaar busvervoerreizigers in de provincie Noord-Brabant. Goed en kwalitatief hoogwaardig openbaar vervoer is één van de zaken die het Reizigersoverleg Brabant hoog in het vaandel heeft staan. Indien individuele reizigers willen meedenken, praten en doen dan kunnen zij zich aanmelden bij het Reizigersoverleg Brabant.

De Socialistische Partij (SP)
De Socialistische Partij is vertegenwoordigd in Provinciale Staten. De woordvoerder op het gebied van mobiliteit is Jeroen Kuijpers.

U bent hier