h

SP-Statenlid Polderman in Kamer

30 november 2006

SP-Statenlid Polderman in Kamer

Hugo Polderman
Donderdag 30 november 2006 De Roosendaler Hugo Polderman wordt de 25e SP’er in de Tweede Kamer. Het Statenlid stond 29e op de kieslijst van de SP, maar door het afzeggen van enkele andere kandidaten komt de laatst beschikbare zetel in het parlement bij hem terecht.

De SP werkte op haar kieslijsten met regionale kandidaten. De eerste 24 kandidaten stonden in alle kiesdistricten in het land op de lijst, maar vanaf plek 25 verschilden die kandidaten per regio. Bij de verkiezingen behaalde de partij uitgerekend 25 zetels, een aantal waar te voren nooit op was gerekend.
Hugo Polderman is bijna 8 jaar lid geweest van de Brabantse SP-statenfractie en was vooral de woordvoerder op terreinen als Ruimtelijke Ordening en Milieu.
Polderman heeft vanaf zijn aantreden in 1999 een niet aflatende strijd gevoerd tegen de plannen om in Moerdijk een bedrijfsterrein van maar liefst 600 hectare aan te leggen. Inmiddels heeft Polderman het gelijk aan zijn kant gekregen en wordt er nog slechts onderzoek gedaan naar de noodzaak van een bedrijfsterrein van maximaal 150 hectare in Moerdijk.

Polderman zal tot 7 maart naast zijn kamerlidmaatschap blijven functioneren in Provinciale Staten.

U bent hier