h

Column: Politiek InCorrect (PIC) :Terugblik op statenvergadering februari 2004

1 februari 2004

Column: Politiek InCorrect (PIC) :Terugblik op statenvergadering februari 2004

Ik was eens bij een statenvergadering. Ik was uitgenodigd door “de provincie” , werd met het busje opgehaald, werd rondgeleid, kreeg lekkere koffie met gevulde koek, kreeg een heerlijke lunch, allemaal geweldig. Maar wat zij mij niet verteld hadden: “Ik moest wel zeker twee uur lang bij een statenvergadering aanwezig zijn!!!

Ze zeiden dat die vergadering over mij zou gaan: Over jongeren dus, want dat ben ik!! Het begon al met een hoop gezeur van de een of andere SP-er, die wilde wat vragen stellen aan een gedeputeerde! Maar liefst 71 andere leden vonden dat niet leuk, ze vonden dat gewoon niet gezellig!! Dus dat mocht niet!

Begint die SP-er daar nog over te zeuren ook!! Heel flauw natuurlijk, want ja, die 71 mensen waren helemaal naar Den Bosch gekomen, en moesten waarschijnlijk weer een beetje bijtijds thuis zijn, dus moest daar geen SP-er ook nog allemaal moeilijke vragen gaan stellen.

Maar goed, daarna begon het “vragenuurtje”! Ik denk, dat wordt flitsen, nou krijgen we het! Begint me daar een VVD-er een inleiding te houden van bekant een half uur! En wat hij te vragen had, hadden we allemaal netjes op papier gekregen! Kortom: Dat vragenuurtje leek wel een jaar te duren!!!

Maar toen begonnen ze eindelijk over de jongeren: Over mij Dus!!! Jezus, wat zit ik gecompliceerd in elkaar: Preventief, curatief, ketenbenadering, netwerkbenadering, algemene middelen, residentiele opvang, intramuraal, ambulant, allemaal dingen die blijkbaar belangrijk zijn voor jongeren! Dat wist ik helemaal niet! Dus toch maar goed dat ik bij die vergadering was, want het allerbelangrijkste voor jongeren heb ik daar toch maar mooi opgePICt.

Zorg dat je altijd een goed woordenboek bij hebt!!!

U bent hier