h

SP stemt niet in met lening Eindhoven Airport

4 juli 2022

SP stemt niet in met lening Eindhoven Airport

Foto: SP

Voor de verbouwing van de terminal en verdere uitbreiding van de nieuwe parkeergarage wil Eindhoven Airport in totaal 170 miljoen Euro uittrekken. Het college van GS stelt voor om de airport daarvoor 55 miljoen te lenen uit de immunisatieportefeuille (het “Essent-geld”). De SP vindt een grote lening voor zo’n forse uitbreiding op dit moment ongepast. Immers:

De omvang en de overlast van de luchtvaart staan op dit moment enorm ter discussie. Niet verstandig dus, om op dit moment zo’n enorm bedrag uit te geven, want het zou zo maar kunnen dat de luchtvaart op niet al te lange termijn flink moet krimpen. Lees hieronder  de bijdrage van SP Statenlid Willemieke Arts.

Reactie toevoegen

U bent hier