h

Laat de provincie Boxtel in de kou staan?

24 juli 2022

Laat de provincie Boxtel in de kou staan?

Op 1 juli werd de Boxtelse gemeenteraad onaangenaam verrast door de mededeling , dat het Rijk en de Provincie niet meer betalen dan de geplande €59,3 miljoen voor 5 spoorprojecten, die de overlast door het PHS (Programma Hoogfrequent Spoor) en het toenemende goederenvervoer moeten beperken. Daardoor dreigen 3 van de 5 projecten niet door te gaan. Onacceptabel vinden de Brabantse en de Boxtelse SPfractie, immers Boxtel heeft zelf geen enkele invloed op het PHS en het goederenvervoer. Ook de stijgende kosten, te wijten aan veranderde stikstofregels, zijn een gevolg van Haags beleid.

Gedeputeerde Otters antwoordde op vragen van de SP, dat zij hierover contact heeft met de gemeente Boxtel. Zij wacht nog op een (formele)reactie. Daarna wordt er verder gekeken. Maar zij kwam met geen enkele inhoudelijke toezegging. Ze beloofde PS van het verdere verloop op de hoogte te houden.

Lees hieronder de vragen van statenlid Willemieke Arts over Boxtel:

Reactie toevoegen

U bent hier