h

Verdere krimp dienstregeling Tilburg? Een slechte zaak!

27 mei 2022

Verdere krimp dienstregeling Tilburg? Een slechte zaak!

Door corona waren er er de afgelopen twee jaar minder passagiers die met de bus reisden. Daarom werd in januari van dit jaar de dienstregeling met 10% ingekrompen, ook om de kosten te drukken. Inmiddels neemt het aantal passagiers gelukkig weer toe, mogelijk ook door de hoge benzineprijzen.Vorige week ontvingen alle fracties in Den Bosch een brandbrief van de Arriva-chauffeurs in Tilburg, dat er daar weer geschrapt gaat worden in de dienstregeling. Dit zou , volgens Arriva, vooral te wijten zijn aan te weinig personeel, maar de chauffeurs zijn het daar niet mee eens. Arriva zou parttimers meer uren kunnen aanbieden en uitzendkrachten in vaste dienst nemen.

De SP vindt verder schrappen in de dienstregeling  een slechte zaak, afgesproken was 10%. Dit is ook niet met de Staten besproken. Daarom heeft de SP vragen hierover gesteld samen met de PvdD.

De vragen kunt u hieronder vinden door op de link te klikken. 

Reactie toevoegen

U bent hier