h

Bewoners Prinsenmeer in de kou

8 januari 2024

Bewoners Prinsenmeer in de kou

Foto: SP

Vakantiepark Prinsenmeer in Ommel is door de gemeente gesloten omdat er een Bibob-onderzoek loopt tegen eigenaar en uitbater dhr. Gillis. De vele langdurige recreanten en de mensen die er een korte vakantie hadden geboekt zijn de dupe. Ook wonen er mensen op het park, al dan niet gedoogd door de gemeente Asten, die vanwege de woningnood nergens anders terecht kunnen. Sinds deze week dreigt ook nog het gas afgesloten te worden. Onmenselijk bij deze winterse temperaturen, maar ook schadelijk (bevroren leidingen, vocht en schimmel) in de chalets/caravans die in het bezit zijn van de recreanten. 

Statenlid Irma Koopman was bij 2 bijeenkomsten van de verenigdebewoners aanwezig en sprak met hen. Daarom  stelde ze vragen aan het College van Gedeputeerde Staten.

  • Kan het College in overleg gaan met de gemeente Asten over de aanpak van de situatie?  
  • Het afsluiten van gas is, ook zonder bewoning, erg schadelijk voor chalets en caravans. De boel bevriest en men krijgt last van schimmel. Kan het College pleiten voor het beschermen van de eigendommen van de recreanten/bewoners?  
  • In de gemeente Arnhem zijn al langer soortgelijke problemen. Daar heeft de gemeenteraad een motie aangenomen om de bewoners te laten wonen, en de tijd te geven te zoeken naar andere woonruimte.
    Zie: Vakantiepark Peter Gillis in Arnhem telt nog 66 vaste bewoners: gedoogsituatie kan door woningnood nog jaren duren | Arnhem | gelderlander.nl
    Is het College bereid deze optie voor te leggen aan de gemeente Asten?
     
  • Deze situatie is urgent vanwege de huidige weersomstandigheden. De SP begrijpt dat de gemeente het Bibob-onderzoek moet doorzetten tegen de Oostappengroep/Peter Gillis, maar we willen voorkomen dat zoveel mensen zonder verwarming of zelfs op straat komen te staan in deze kou. Bent u bereid te doen wat mogelijk is om dit te voorkomen?

Reactie toevoegen

U bent hier