h

Statenleden op werkbezoek

6 oktober 2023

Statenleden op werkbezoek

Foto: Irma Koopman

Zeer regelmatig krijgen we als Statenleden uitnodigingen voor werkbezoeken. Altijd heel goed om met je eigen ogen te gaan kijken en horen waar we het nou in dat Provinciehuis over hebben.

Zo was ik op een zeer warme 5 september bij de Netwerkdag van de Brabantse Waterschappen. Samen bespraken we de invloed van water op het klimaat en het belang van gezond (grond)water voor het leven op deze wereld en met name in Brabant.

Interessante toespraken van o.a. Maarten van Aalst (hoofddirecteur KNMI) en Sandor Gaastra (secretaris-generaal Ministerie EZK) en natuurlijk gesprekken met de aanwezige volksvertegenwoordigers. Zeer indrukwekkend optreden van FutureLab

Kijk vooral naar de inspiratiefilm: Later wil ik wonen aan het water (https://youtu.be/zt-vl4U6shk)

Voor meer informatie: Noord-Brabantse Waterschapsbondsdagen FutureLab 2023 - Creating impact with nature | Waterschap Brabantse Delta

 

Vrijdag 22 september waren we te gast op de schitterende Landschotse Heide op uitnodiging van de Brabantse MilieuFederatie.
Een prachtig natuurgebied met vennen en heide waar tot voor kort nog de regenwulp voorkwam. Helaas is die daar niet meer. Soms komt dat doordat 1 specifiek plantje er niet meer kan groeien, wat dan weer zal betekenen dat bepaalde insecten en reptielen geen voedsel hebben, enzovoort. De natuur is een kringloop.

Ik kom zelf nog uit de tijd dat je tijdens de rit Geldrop – Breda minstens 1 x de autoruit moest schoonmaken vanwege dode insecten. Tegenwoordig hoeft dat amper meer en de reden daarvoor is niet mooi.

Als Provincie, Waterschappen, Terreinbeherende Organisaties etc werken we samen om zoveel mogelijk te herstellen en behouden. Wie weet komen ze ooit terug, de Regenwulpen.

Voor een kijkje: www.vogelkijkhut.nl/view/595/
Helaas is de uitkijktoren momenteel vanwege brandstichting gesloten.

 

Reactie toevoegen

U bent hier