h

Kunstenaar voor derde keer Statenlid: “Goed om weer terug te zijn”

18 september 2023

Kunstenaar voor derde keer Statenlid: “Goed om weer terug te zijn”

Foto: SP

Maurice Spapens, kunstenaar uit Breda, is voor de derde keer in 8 jaar geïnstalleerd als Statenlid voor de SP-fractie. Spapens greep na de verkiezingen van maart net naast een zetel, maar omdat de SP in het college is gekomen en Jos van der Horst de fractie verliet om gedeputeerde te worden is hij weer terug op het provinciehuis. “Ik ben nooit echt weggeweest, “ vertelt hij “ik was ook in de tijd dat ik geen statenlid was actief bij de fractie”.  In de staten zal hij gaan over kunst en cultuur, maar ook over het asfalt in de provincie en afgelopen vrijdag moest hij over dat laatste meteen vol aan de bak.  “Ik denk dat het belangrijk is dat ook bijzondere mensen als ik een plek hebben in dit gezelschap” lacht Maurice “Er werd meteen weer stevig gedebatteerd en dat moet ook.”

Foto: SP

Reactie toevoegen

U bent hier