h

Heijmans voorgedragen als lijsttrekker voor de SP voor de komende provinciale statenverkiezingen

14 november 2022

Heijmans voorgedragen als lijsttrekker voor de SP voor de komende provinciale statenverkiezingen

Foto: SP

De concept lijst van de SP in Noord-Brabant voor de Provinciale Statenverkiezingen van 15 maart is rond. Op de lijst staan zowel ervaren mensen als nieuwe gezichten. Nico Heijmans wordt voorgedragen als lijsttrekker. De lijst wordt komende weken besproken op de ledenvergaderingen van de afdelingen. Uiteindelijk wordt de lijst op 10 december door de leden vastgesteld.

Heijmans is een bekende in de Brabantse politiek. Hij is raadslid geweest in Rosmalen, Den Bosch, en in maart 2023 is Heijmans alweer 28 jaar Provinciaal Statenlid. ‘Een bijzonder ervaren kracht waar we stevig de verkiezingen en de campagne mee in gaan’, aldus Bram van Boven, namens de kandidatencommissie. De kandidatencommissie had een luxe probleem dit keer. Van Boven: ‘We hebben heel veel reacties gehad van leden die graag een plek op de lijst willen. Na de gesprekken met de kandidaten was het een pittige kluif om de lijst op volgorde te krijgen’.

Voor Heijmans is het niet de eerste keer als lijsttrekker, maar het is nog steeds bijzonder, zo legt hij uit: ‘Het is en blijft een grote eer de lijst voor de SP aan te mogen voeren. Ik ga er met volle en frisse energie tegenaan om de campagne met al onze leden en kandidaten tot een succes te maken. Een grote en sterke SP is nodig, zeker als je ziet dat de bestaanszekerheid steeds verder in de knel komt. Ook moeten we wat ons betreft terugpakken wat ons allemaal is. Energiebedrijven weer in publieke handen en stoppen met de marktwerking in het OV bijvoorbeeld.’

Op de concept lijst staat huidig statenlid Irma Koopman op 2. Jong, maar politiek groot talent Oscar van Raak uit Tilburg op 3. Jos van der Horst uit Oisterwijk op 4, een nieuwe gezicht in de Brabantse politiek maar met een bak ervaring als wethouder namens de socialisten in Smallingerland. Daarnaast was hij ook statenlid in Friesland. De top 5 wordt gecomplementeerd door Maurice Spapens uit Breda, ook nu al statenlid namens de SP.

De lijst is helemaal gevuld. Van Boven: ‘Het is ons mooi gelukt, 50 enthousiaste mensen op de lijst voor de SP!’

In totaal telt de provincie Noord-Brabant 55 statenleden. ‘Er zullen dus ook 5 mensen namens andere partijen gekozen worden,’ besluit Van Boven met een knipoog.

Reactie toevoegen

U bent hier