h

Rupsjes Nooitgenoeg!

19 september 2022

Rupsjes Nooitgenoeg!

Als je ruimte zou moeten bieden aan alles wat men in Brabant wil, dan zou Brabant 1,8 keer zo groot moeten zijn dan het in werkelijkheid is. Hetz4elfde geldt voor Gelderland en Zuid-Holland zou zelfs 2 keer zo groot moeten zijn om te kunnen voldoen aan alle ruimtelijke wensen. Denk hierb9ij aan ruimte voor bedrijfsterreinen, wegen, natuur, landbouw etc etc

Het lijkt erop alsof we ondanks die beperkte ruimte die we hebben, toch alles willen. Nog steeds verschijnen er van die enorme XXL-dozen, vaak logistieke centra, die gigantisch veel ruimte opslokken maar in veel gevallen slechts werkgelegenheid bieden voor 1 persoon per hectare.
Datacenters zijn ook zo’n ruimte slurpend verschijnsel.

Tijdens een themabijeenkomst op 16 september op het provinciehuis hield de SP dan ook een pleidooi om eens een goede discussie te voeren over waar we in Brabant nog wel ruimte voor willen bieden, maar ook waarvoor we dat niet willen. Met andere woorden: Niet alles moet kunnen.

Wat de SP betreft is er in ieder geval geen ruimte meer voor XXL-dozen en voor datacenters. Prioriteit bij ruimtelijke keuzes zou moeten liggen bij ruimte voor (betaalbare) woningbouw, maar we moeten nu ook al ruimte maken voor speciale bedrijfsterreinen voor recyclingbedrijven.

Moeilijke keuzes, maar als we die niet durven te maken, dan komen we hopeloos in de knoop.
De tijd van de Rupsjes Nooitgenoeg moet echt voorbij zijn!

Reactie toevoegen

U bent hier