h

SP Noord Brabant zet de metselaarstekens op de kaart

22 juli 2022

SP Noord Brabant zet de metselaarstekens op de kaart

Maurice Spapens recent geïnstalleerd als Statenlid stelde vragen over verdwijnende metselaarstekens in Zeeland en vroeg zich af of dat voor Brabant ook aan de orde was.Metselaarstekens zijn een soort ingemetselde handtekening van de metselaars destijds.

Zo het lijkt zijn de tekens via rijksmonumentenzorg beschermd. Toch ziet PS van Brabant in dat het goed is om bij betreffende locaties en organisaties e.a. Onder de aandacht te brengen zodat niet door onwetendheid metselaarstekens zouden verdwijnen.

Maurice Spapens? “ Ik ben blij met de beantwoording van mijn schriftelijke vragen. Door het onder de aandacht brengen van de metselaarstekens is er een extra borging van de bescherming van de ongeveer 30 panden in Brabant die nog zulke tekens ingemetseld hebben.”
  
https://noordbrabant.bestuurlijkeinformatie.nl/Reports/Document/6f1e1cc9-2a12-47bc-b783-12e1366501ed?documentId=8d116a00-b717-4f82-a537-149c8a68faed

 

Reactie toevoegen

U bent hier