h

Meer geld voor Statenleden? Nee, dank u!

4 juli 2022

Meer geld voor Statenleden? Nee, dank u!

De Vereniging voor Statenleden pleit al langere tijd voor een forse verhoging van de tegemoetkoming voor Statenleden. Zij vragen er maar liefst 16% bij. In een digitale bijeenkomst kunnen statenleden zich op 4 juli over die verhoging uitspreken.

Statenlid zijn is geen baan, je bent statenlid naast je reguliere baan. Het gaat hier dus om een nevenfunctie. Voor deze nevenfunctie ontvangen statenleden per maand afhankelijk van hun situatie een nettobedrag van over het algemeen tussen de 900 en de 1000 euro.

SP-ers in Provinciale Staten van Nederland vinden deze verhoging van de vergoeding niet acceptabel. Eerst moesten we maar eens de inkomens van de mensen met lage inkomens(in vaak onmisbare beroepen) en met middeninkomens met 16% verhogen, die hebben bijna nooit een betaalde nevenfunctie, werken keihard en lopen nu aan tegen enorme daling van hun koopkracht.

Bent u nu bang dat Statenleden zullen gaan staken als zij er geen 16% bijkrijgen?

Maak u geen zorgen, zij zijn vooral bang dat niemand het zou merken!

Reactie toevoegen

U bent hier