h

Gezondheid heeft veel kanten

11 juli 2022

Gezondheid heeft veel kanten

Foto: SP

Werk en inkomen, sociale leefomgeving, fysieke leefomgeving, woonomstandigheden, het zijn misschien niet de eerste dingen die in je hoofd opkomen als je het over gezondheid hebt. Maar al deze zaken zijn van enorme invloed op de gezondheid van mensen.

Vrijdag kwamen in het Provinciehuis heel veel instellingen samen om alle kanten van gezondheid te bespreken. Woordvoerder gezondheid voor de SP, Irma Koopman, ging er naar toe.

De GGD gaf een zeer interessante presentatie over het feit dat de luchtkwaliteit in Brabant zo slecht is dat gemiddeld iedere Brabander 1 jaar korter leeft. (zie 202205-Eindrapport-Luchtkwaliteit-in-Brabant.pdf (ggdbzo.nl)

Steeds meer onderzoeken tonen aan dat het hebben van voldoende inkomen een groot effect heeft op de gezondheid van mensen. Een zinvolle dagbesteding, sport en cultuur, een goede sociale omgeving, een goede woning met een omgeving waar je kunt sporten/spelen/ontspannen en natuurlijk een gezond klimaat en milieu.

Instellingen als KBO, het Summa College, Kunstloc, Vullow, biologische boeren, enzovoort waren er om nog veel meer aspecten van geestelijke en lichamelijke gezondheid te laten zien. We bespraken eenzaamheid, jongeren, geestelijke gezondheid, woningverbetering, kunst en cultuur, beperkingen en nog veel meer zaken die van invloed zijn op uw gezondheid en die zelfs zorg en medicatie kunnen voorkomen.

Reactie toevoegen

U bent hier