h

Afscheid en welkom terug

24 juni 2022

Afscheid en welkom terug

Foto: SP

Na zeven jaar in de Provinciale Staten van Noord-Brabant te hebben gezeten, is Maarten Everling toe aan iets anders. Hij wordt wethouder in Bernheze. Oudgediende Nico Heijmans neemt het fractievoorzitterschap weer op zich. Hij bedankte Maarten met de volgende woorden:

Beste Maarten,

De SP-fractie baalt.

We vinden het echt heel jammer dat je ons gaat verlaten. Je bent een fantastisch lid van ons team geweest, maar ook een fantastische eindbaas.

Vanaf het moment dat ik je ontmoette tijdens onze bijeenkomsten van de Zebra heb ik geprobeerd je naar de provincie te halen. Dat is gelukt en ik heb er geen moment spijt van gehad. Je was altijd bereid in te springen waar dat nodig was, je was altijd bereid fractiegenoten te helpen ondanks dat jij tijdens die zeven jaar in de staten thuis van alles hebt meegemaakt. Twee geboortes, van Haagsche fractiemedewerker naar leraar Engels naar gemeenteambtenaar, de gezondheid van je vriendin die niet lekker ging, toch was je er altijd. En dat niet alleen: je was altijd de rust zelve, alsof je al tientallen jaren statenlid was.

Verbazingwekkend ook hoe snel jij je zaken wist eigen te maken. Moet ik landbouw gaan doen? Oké, en binnen de kortste keren was je helemaal ingevoerd in dat gigantisch ingewikkelde dossier en liet je je niet van de wijs brengen als er eens een paar boeren op de koffie kwamen.

Moet ik energie gaan doen? Ook hier was je binnen de kortste keren prima ingevoerd en ingelezen.

Maarten, Bernheze mag zich gelukkig prijzen met jou als wethouder. Wij balen dat je ons gaat verlaten en al vind ik het zijn van statenlid het allermooiste en hoogste wat er is, ik gun je deze degradatie toch van harte. En met mij de hele fractie.

Foto: SP

Maurice Spapens uit Breda neemt zijn oude plek in de fractie weer in. Hij was al eerder statenlid dus hij hoeft niet ingewerkt te worden. Maurice, kunstenaar uit Breda, zal zich vooral met cultuur gaan bezighouden in de fractie. Tegen hem zeggen we: Welkom terug!

Reactie toevoegen

U bent hier