h

SP Brabant steunt de Oekraïners

11 maart 2022

SP Brabant steunt de Oekraïners

De brute oorlog in Oekraïne moet stoppen. Miljoenen mensen binnen Oekraïne zijn den dupe van de oorlogszuchtigheid van Poetin en op dit moment zijn er al 2,5 miljoen mensen Oekraïne ontvlucht, waaronder vele kinderen. Mensen die vluchten voor oorlog en geweld moeten altijd geholpen worden. Daarom heeft de Brabantse SP een voorstel van 50PLUS, GroenLinks en het CDA mede ingediend om gemeenten bij te staan in hun zoektocht naar plekken voor vluchtelingen. We zijn samen met de indieners bereid om hier ook half miljoen euro voor te reserveren. 

Daarnaast beëindig je oorlogen aan de onderhandelingstafel. Hiervoor is maximale druk op Poetin en zijn kliek oligarchen nodig. Gerichte en stevige sancties helpen hierbij. Nu is dit vooral een zaak om nationaal en internationaal hier harde afspraken over te maken. Maar ook binnen Brabant en binnen de verantwoordelijkheden van de Provincie Noord-Brabant, kun je hier wat in betekenen. Ook hier wordt in het voorstel dan ook toe opgeroepen. 

Het voorstel werd uiteindelijk gesteund door de VVD, CDA, SP, GroenLinks, D66, PvdA, PvdD, 50PLUS, Groep Rutjens (JA21),  LokaalBrabant en ChristenUnie-SGP. De PVV, Forum voor Democratie en Groep de Bie (BVNL) steunden het voorstel niet.

Reactie toevoegen

U bent hier