h

Staten laten directeur onterecht gemaakte reizen met dienstauto niet terug betalen.

5 november 2021

Staten laten directeur onterecht gemaakte reizen met dienstauto niet terug betalen.

De algemeen directeur van de provincie had een afspraak gemaakt met GS dat hij op een terughoudende wijze bij hoge uitzondering gebruik zou maken van de dienstauto met chauffeur of van de taxi. Nou, van die terughoudendheid is weinig sprake als je in een paar jaar tijd voor maar liefst 37.000 euro verreist.

Het Brabants Dagblad ontdekte dit en op vrijdag 5 november werd er in Provinciale Staten over gesproken. De SP diende een motie in waarin aan het college gevraagd werd om ervoor te zorgen dat de directeur de 37.000 euro zou terugbetalen. Tenslotte moeten alle gewone mensen waarvan verondersteld wordt dat zij ten onrechte geld hebben gekregen, dit terugbetalen. Vaak zelfs nog met een hoge boete. Denk hierbij maar eens aan de toeslagenouders, mensen in de bijstand, huurtoeslagen etc. Maar nee, voor de hoogste topambtenaar geldt: had je niet moeten doen, maar ja, laat verder maar zitten.

Onze motie om het geld terug te eisen werd alleen gesteund door de PVV en de groep Rutjens, waarmee het meten met twee maten door een meerderheid werd goedgekeurd.

Reactie toevoegen

U bent hier