h

Niet wegkijken, niet goedpraten, niet uitwissen, niet apart zetten, niet normaal maken wat niet normaal is

15 mei 2020

Niet wegkijken, niet goedpraten, niet uitwissen, niet apart zetten, niet normaal maken wat niet normaal is

En: onze vrije, democratische rechtsstaat koesteren en verdedigen. Want alleen die biedt bescherming tegen willekeur en waanzin.

Met die woorden, een citaat van Koning Willem Alexander afgelopen 4 mei, begon Maarten Everling, fractievoorzitter van de SP Statenfractie Noord-Brabant zijn betoog bij de installatie van de nieuwe gedeputeerden.

Vanwege de uitspraken van de politiek leider van Forum voor Democratie en vanwege het feit dat de partij en de coalitiegenoten bij herhaling ontweken hier afstand van te nemen, heeft de SP tegen alle kandidaatgedeputeerden gestemd.   

Maarten Everling: “De SP kan - en gaat - geen gedeputeerden steunen in hun benoeming die geen afstand doen van deze uitspraken. En dat is een zwaar middel, daar zijn we ons van bewust, maar het wegkijken van dat wat niet normaal is weegt voor ons veel zwaarder. “

Dat er ondanks stevige woorden bij de installatie van het vorige college (zonder Forum)  van de heer de Bie, toch weer zeven gedeputeerden moesten worden benoemd, was voor de SP nog een struikelpunt, zeker met de bezuinigingen die het bestuursakkoord in het vooruitzicht worden gesteld.

Reactie toevoegen

U bent hier