h

SP: nieuw bestuursakkoord is slap aftreksel zonder echte keuzes

14 juni 2019

SP: nieuw bestuursakkoord is slap aftreksel zonder echte keuzes

Het bestuursakkoord van de nieuwe coalitie (VVD, CDA, PvdA, GroenLinks en D66) staat volgens Maarten Everling, fractievoorzitter van de SP in de provincie Noord-Brabant, vooral uit veel ronkende woorden: ““Kiezen voor kwaliteit”. Woorden die door het hele akkoord heen veel terugkomen. Maar welke keuzes worden er nu werkelijk gemaakt?”

Het bestuursakkoord beslaat maar liefst 55 pagina’s, maar wat Brabant de komende vier jaar kan verwachten van dit college wordt nergens echt duidelijk: Everling: “Ja. We weten hoe deze coalitie de wereld graag ziet in 2030. Maar wat nu dan? Nú moeten we aan de bak, werk maken van belangrijke thema’s op het gebied van milieu, klimaat en moeten we zorgen dat het goed gaat… niet met Brabant voorop, maar met iedereen die in Brabant woont. Maar daarvoor zijn keuzes nodig. Juist díe ontbreken.”

De SP diendeook een motie in om in ieder geval op het gebied van mobiliteit die keuze wel af te dwingen: “Er staat zelfs letterlijk: stevige investeringen in álle vervoersvormen. Werkelijk? De SP is graag bereid een handje te helpen in het maken van keuzes. Financiën zijn immers steeds beperkter. Alles kan niet meer. En met het oog op een toename van 30-40% van reizigers in het OV, en op het milieu, het klimaat en leefbaarheid lijkt ons het meer dan verstandig om vooral in te zetten op een degelijk openbaar vervoer.” Zei Everling in zijn bijdrage in de staten hierover.

Reactie toevoegen

U bent hier