h

Het aantal dieren moet echt omlaag!

13 maart 2019

Het aantal dieren moet echt omlaag!

Maandag 11 maart nam lijsttrekker Maarten Everling deel aan het veehouderij debat in Deurne. Er waren experts van de Brabantse Milieufederatie, Stop de Stank, Greenpeace, de GGD, Q koorts, etc die ieder een stelling mochten voorleggen aan de politici.

Herman van Bekkem van Greenpeace vertelde dat we met de uitkoopplannen van het kabinet Rutte (a 200 miljoen) niet veel opschieten.We gaan van 4300 boeren nu naar 1000 boeren in 2030. Dat klinkt goed maar die 1000 boeren houden vrijwel evenveel varkens.Maarten Everling kreeg dan ook applaus voor zijn uitspraak: "Als je minder boeren hebt maar evenveel dieren dan helpt het uitkopen dus niet. Het aantal dieren moet echt omlaag!"

 

De VVD reageerde dat de uitstoot lager wordt want we gaan van 12 miljoen varkens toch naar 500.000 minder. De SP bracht daartegen in dat de VVD die beperkte winst op de uitstoot weer teniet doet door meer asfalt en meer vliegen. Maarten Everling (SP): "Ons verhaal is én én! In ons programma vind je niks over meer asfalt of meer vliegen en wij zetten in op flink minder dieren in kleinschalige landbouw." Hetgeen hem wederom een flink applaus opleverde. 

Reactie toevoegen

U bent hier