h

De ruit blijft eruit

13 maart 2019

De ruit blijft eruit

De verkiezingen voor de provinciale staten dreigen een landelijke verkiezing te worden. Wat we daarbij vergeten zijn de thema's die in onze provincie leven. 4 jaar geleden hebben we ervoor geknokt om het plan voor de Ruit om Eindhoven van tafel te krijgen. Er waren alternatieven voor het aanleggen van asfalt door het natuurgebied in het Dommeldal. Met een sterke SP geflankeerd door GroenLinks in de gemeenteraden van Eindhoven en Helmond werd druk gezet bij het vormen van het provinciebestuur. De SP heeft toen voet bij stuk gehouden. Omdat men de SP nodig had voor het vormen van een provinciebestuur is de Ruit van tafel gegaan. De tweede kamer ging mee. Er wordt nu gewerkt aan het alternatief. De uitvoering ervan heeft tijd nodig.
De VVD en het CDA ruiken nu een kans. Volgens hen moet er asfalt komen in een kwetsbaar natuurgebied. De deur is op een kier gezet, in het Eindhovense coalitieakkoord. Met medewerking van GroenLinks. De samenstelling in de tweede kamer is zodanig dat men een meerderheid kan vinden voor het heroverwegen van de plannen.  Wij zijn van plan om voet bij stuk te houden als het gaat om het uitvoeren van het alternatief voor de Ruit om Eindhoven. In de stemwijzer zie je welke partijen nu zeggen dat ze met ons mee willen doen. We hopen dat jouw stem helpt om Brabant groen te houden.
 

Reactie toevoegen

U bent hier