h

Veel belangstelling voor “Carnavalinburgeringscursus voor Bovensloters”

28 februari 2019

Veel belangstelling voor “Carnavalinburgeringscursus voor Bovensloters”

Een overweldigende belangstelling van de (sociale)media voor de vragen van de SP-fractie over de “carnavalsinburgeringscursus”. De SP-statenleden Joep van Meel en Roy de Jonge werden overvallen door de enorme aandacht van regionale en nationale media. Powned maakte het bovenstaande filmpje, Brabants Dagblad kwam met een carnavalsinburgeringsquiz en veel landelijke kranten besteedden aandacht aan de vragen. En hoewel, zoals gewoon met carnaval, het natuurlijk ludiek bedoeld is, heeft het wel degelijk een serieuze ondertoon: we vieren hier een feestje. Daarbij is iedereen welkom, mits je er ook een feestje van maakt. Zo niet? Blijf dan lekker thuis.

De SP-statenleden beschrijven een wijd verbreide ergernis: “De Bovensloters komen zonder carnavalskleding naar onze steden en dorpen, begrijpen helemaal niets van de polonaise en worden boos als er een beetje bier over hun schoenen valt. Inwoners van ’T Kielegat hebben onze fractie zelfs gemeld dat ze hun eigen binnenstad vermijden op de zaterdagavond voor carnaval vanwege deze invasie van Bovensloters.”

Carnavalsvierders snappen dat het vragen zijn ‘met een knipoog’. We merken daarom op dat iedereen Brabander kan worden en je ook het carnaval vieren gewoon kunt leren. Maak er dus een mooi feest van met elkaar.

Reactie toevoegen

U bent hier