h

SP wil Knelpuntenfonds Spoorwegen

17 februari 2019

SP wil Knelpuntenfonds Spoorwegen

Foto: SP

Een delegatie van SP Noord-Brabant trok zaterdag 16 februari samen met SP Tweede Kamerlid Cem Laçin langs een aantal Brabantse plaatsen om met eigen ogen de lokale problemen rond het spoor en spoorwegovergangen te bekijken.

Zo bleek de wijk Tolberg in Roosendaal meerdere malen zo goed als onbereikbaar doordat een defecte trein de spoorwegovergang, de belangrijkste toegangsweg tot de wijk, blokkeerde. Een uiterst onwenselijke en gevaarlijke situatie. Daarnaast zijn de spoorbomen met grote regelmaat dicht. Dit komt de veiligheid uiteraard niet ten goede. Cem Laçin: “Intensief gebruik van het spoor, kan alleen als ook maatregelen worden genomen om overlast voor omwonenden te beperken.” Maar een oplossing laat vooralsnog op zicht wachten.

De wijk Armhoef in Tilburg was de volgende halte van het SP gezelschap. De spoorbrug over Ringbaan Oost is hier de veroorzaker van de problemen. De brug is namelijk te laag voor grote vrachtwagens, waardoor ze uit moeten wijken en de wijk in rijden. In het gesprek met bewoners van de wijk bleek dat die vrachtwagens zich vervolgens met regelmaat klemrijden in de smalle straatjes van de wijk. Maar ook hier lijken de kosten een structurele oplossing in de weg te staan.

Maarten Everling (Lijsttrekker SP Noord Brabant): "Zo gaat het op veel plekken in Brabant. Het duurt vaak veel te lang voordat er een echte oplossing komt. Geld blijkt keer op keer het probleem te zijn. Omwonenden zijn daarvan den dupe, dat kunnen we toch niet op zijn beloop laten? Daarom stellen wij een fonds voor om knelpunten rond het spoor en spoorwegovergangen snel aan te kunnen pakken."

Het Knelpuntenfonds Spoorwegen moet oplossing bieden aan problemen die omwonenden met name rond spoorwegovergangen ervaren. Veiligheid, bereikbaarheid en het verminderen van (verkeers)overlast zijn belangrijke uitgangspunten.

Hieronder een fotoimpressie van het werkbezoek:

Foto: SP

Foto: SP

Foto: SP

Reactie toevoegen

U bent hier