h

Statenleden op bezoek bij Jumbo

21 september 2018

Statenleden op bezoek bij Jumbo

Foto: SP

‘Hallo Jumbo’, wie kent de slogan van deze supermarktketen niet? Vandaag kon een vertegenwoordiging van Provinciale Staten op initiatief van SP Statenlid Wouter van der Staak hetzelfde zeggen.

De delegatie, bestaande uit SP, CDA en ChristenUnie SGP, bezocht het hoofdkantoor, de Food Market en Jumbo Acadamy in Veghel. Zij lieten zich welkom heten door directeur Frits van Eerd. Al snel ging het gesprek over de belangrijke waarde van onderwijs en cultuur. Een verrassend begin van wat een zeer interessant bezoek zou worden.

Doel van het bezoek was het vergaren van kennis over hoe Jumbo, en La Place, haar werknemers opleidt van schooldrop-out tot afgestudeerde Mbo-er of zelfs Hbo-er. Dit overigens in samenwerking met NCVB en twee ROC’s. 

Zo is er ruimte voor ieders talent bij Jumbo en de mogelijkheid om erkende diploma’s te behalen.

Verder kwamen ook de problemen ter spraken waar Jumbo tegenaan loopt bij het in dienst willen nemen van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, statushouders en andere arbeidsmigranten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan huisvesting maar ook het ‘oerwoud van regels’ vanuit overheidswegen.

Juist op deze terreinen kan de provinciale politiek haar initierende en verbindende rol oppakken om bedrijven die net een stapje verder willen gaan in maatschappelijk verantwoord ondernemen verder te helpen.

Reactie toevoegen

U bent hier