h

Eerste stageposters in ontvangst genomen.

8 september 2018

Eerste stageposters in ontvangst genomen.

Foto: SP

Onlangs diende de SP bij de behandeling van de perspectiefnota een voorstel in om meer Mbo-studenten te betrekken bij het provinciale werk. De provincie staat namelijk te springen om jong talent en Mbo-ers zijn dikwijls op zoek naar uitdagende stageplaatsen.
Maar onbekend maakt veelal onbemind.
Op initiatief van de SP start de provincie met een uitgebreide campagne om de stageplaatsen van ‘WerkenvoorBrabant’ te promoten. Afgelopen vrijdag namen de schrijver van de motie, Wouter van der Staak en fractievoorzitter, Maarten Everling, de eerste posters
in ontvangst. Deze posters zullen bij alle Brabantse MBO's komen te hangen.
 
Beide SP-statenleden werken in het middelbaar beroepsonderwijs en zijn blij met de snelle uitvoering van het voorstel. “We zagen beide in ons werk dat diverse studenten lastig een stageplaats kunnen vinden.” aldus Van der Staak. “Wanneer ik dan voorstelde
om eens op de website van de provincie te gaan kijken, bleek dat vrijwel niemand hier aan dacht.” Everling: “Mbo-ers denken vaak dat werken bij de overheid enkel voor Hbo-ers ofuniversitaire studenten is weggelegd. Dat is natuurlijk helemaal niet zo. De provincieis er voor iedereen.”

Reactie toevoegen

U bent hier