h

SP-Statenfractie bezorgd over veiligheidsmaatregelen langs het spoor

13 juli 2018

SP-Statenfractie bezorgd over veiligheidsmaatregelen langs het spoor

De SP-Statenfractie Noord-Brabant stelt vragen aan het college van GS over het recent verschenen IBT-onderzoek naar het gemeentelijk toezicht op de realisatie van externe veiligheidsmaatrelen langs het spoor.
Uit het onderzoek blijkt dat op papier bij de bestemmingsplannen het meestal nog wel goed geregeld is, zij het niet altijd, maar dat bij de realisatie en het toezicht op de veiligheidsmaatregelen het in meer dan de helft van de gevallen niet in orde is. De gemeenteraad zou hierop toe moeten zien.

Daarom wil de SP-fractie dat de provincie de onderzoeken per gemeente openbaar maakt, zodat gemeenteraad én inwoners de betreffende wethouders om verantwoording kunnen vragen. Verder wil de fractie weten, waarom niet álle gemeentes langs de Brabantroute onderzocht zijn, zeker nu het vervoer van gevaarlijke stoffen de komende tijd alleen maar gaat toenemen en roept zij GS op om dat alsnog te doen.

 

 

SP-Statenfractie Noord-Brabant
Willemieke Arts, woordvoerder Mobiliteit

In de bijlage treft u de volledige schriftelijke vragen

Reactie toevoegen

U bent hier