h

SP stelt mondelinge vragen over slecht werkende luchtwassers

6 april 2018

SP stelt mondelinge vragen over slecht werkende luchtwassers

Recent bleek dat combiluchtwassers veel slechter werken dan op papier vanuit gegaan wordt. Zowel
de uitstoot van ammoniak als die van geur zijn veel hoger dan de opgegeven waarden, tot twee of drie keer meer. SP-Statenlid Maarten Everling: “Echt nieuws is dit natuurlijk niet. De SP heeft hier vaker voor gewaarschuwd. Ook omwonenden wisten dit al lang. Voor de ons is dit wederom weer een bevestiging
dat technische oplossingen niet heilig zijn.” 

Het Statenlid heeft tijdens de Statenvergadering van 6 april hier vragen over gesteld aan het college van Gedeputeerde Staten. De antwoorden stemt de SP’er voor nu tevreden: “goed om te horen dat GS ook in ieder geval inziet dat zogenaamde end-of-pipe oplossingen als luchtwassers niet de juiste weg zijn. We moeten dit aan de voorkant oplossen. Wat ons betreft zijn dat voor in ieder
geval in de meest veedichte gebieden gewoon vooral een stuk minder dieren.”

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier