h

SP: blijf achter slachtoffers Q-koorts staan

18 januari 2017

SP: blijf achter slachtoffers Q-koorts staan

Duizenden Q-koortspatiënten dreigen broodnodige ondersteuning te verliezen omdat Q-Support in 2018 ophoud te bestaan. “Onacceptabel,” zegt SP-Statenlid Maarten Everling, “deze mensen hebben nog dagelijks te maken met de gevolgen van de epidemie.”

De brandbrief van BrabantAdvies was helder, zonder Q-Support is de kans groot dat Q-koortspatiënten op een grotere afstand tot de maatschappij komen te staan. “Dat willen en mogen wij niet op ons geweten hebben,” zegt de SP’er.

Niet alleen voor de patiënten is het van belang dat Q-Support blijft bestaan. Everling: “Q-Support beschikt over veel kennis en ervaring met zoönose-epidemieën. Dit verloren laten gaan is onbegrijpelijk. Het is niet de vraag óf er nieuwe op mensen overdraagbare dierenziekte opduikt, maar de vraag is wanneer. De kennis en ervaring opgebouwd door Q-Support is dan onontbeerlijk.”

De SP wil dit onderwerp aanstaande vrijdag op de agenda van de Provinciale Staten van Brabant zetten door middel van een actuele motie.

Reactie toevoegen

U bent hier