h

Provincie gaat klimaatagenda opstellen

15 januari 2016

Provincie gaat klimaatagenda opstellen

 

Roy de Jonge had voor de SP gevraagd (23 nov 2015) wat de provincie precies deed in de achtenswaardige Vereniging Klimaatverbond, aangezien daarvan niets terug te vinden was in de literatuur.

Het antwoord was dat de provincie geen eigen klimaatbeleid heeft, maar wel verschillende projecten van maatschappelijke partners steunde en landelijk goed werk deed.

Ook is de provincie in praktijk mee gaan doen aan klimaatadaptatie-activiteiten. Dat betekent dat het eerste begin van de klimaatverandering als een gegeven feit wordt beschouwd, en dat er gestreden wordt tegen de gevolgen zoals steden en dorpen die steeds vaker onderlopen door heftige regenval of uitgedroogd raken door steeds frequentere hittegolven.
Dit alles gebeurde vooral onzichtbaar.

GS vinden dat er t.a.v. deze natuurverschijnselen een regisserende en stimulerende taak bij de provincie ligt. Het is niet logisch dat elke plaats zijn plannen from scratch zelf moet ontwerpen.
Deze taak gaat worden opgenomen in een samen met partners op te stellen Klimaatagenda.  Daarin zal ook een Klimaatportaal worden opgenomen.

Reactie toevoegen

U bent hier