h

SP stelt vragen over glasvezel voor scholen

18 augustus 2015

SP stelt vragen over glasvezel voor scholen

Onlangs werd duidelijk dat ruim 900.000 kinderen verstoken dreigen raken van goed onderwijs doordat de school geen snelle en betrouwbare internetverbinding kan bieden.

Het digitale onderwijs heeft de laatste jaren een grote vlucht genomen, terecht, want leerlingen moeten meer dan ooit voorbereid worden op de digitale wereld.
Daarnaast gaat de eindtoets, vooral bekend als ‘de cito-toets’, vanaf 2018 bij alle leerlingen digitaal afgenomen worden. Daar is de nodige bandbreedte voor nodig en momenteel is glasvezel de enige technologie beschikbaar die dat voldoende kan bieden samen met een stabiele verbinding.

De Brabantse SP vindt dat provincie een sterke rol kan spelen in het verbeteren van de benodigde infrastructuur, juist in de buitengebieden, waar de markt het vaak af laat weten. Gelukkig hebben wij hiertoe het Breedbandfonds.

De SP is van mening dat kennis en economie gevoed en versterkt worden van onderaf, te beginnen bij goed onderwijs dat de juiste middelen tot haar beschikking heeft.
Daarom stellen wij de volgende vragen:

  1. Is GS op de hoogte van het feit dat er basisscholen zijn die geen toereikende internet verbinding hebben voor het moderne, digitale onderwijs en heeft GS zicht op in hoeverre dit het Brabantse onderwijs raakt? Zo nee, kan GS dit voor de Brabantse scholen onderzoeken en
    kenbaar maken?

  2. Wat is de visie van GS op het gebied van onderwijs, innovatie en internet? En wat is volgens u de rol van de
    provincie hierin?

  3. In hoeverre is GS bereid om, als dat  nodig blijkt, gelden uit het Breedbandfonds in te zetten om de internet
    infrastructuur van basisscholen te verbeteren?

  4. Hoe gaat GS de betreffende scholen
    informeren dat zij gebruik kunnen maken van het Breedbandfonds indien u bereid bent
    om het fonds in te zetten om de infrastructuur voor scholen te verbeteren en in welke vorm zal het aangeboden gaan worden?

 

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier